Суперкубок Волині 2020 не розчарував

Вдруге в історії волинського футзалу відбувся поєдинок в рамках розіграшу Суперкубку Волині, в якому зійшлися Абсолютний чемпіон області сезону 2019/2020 ЛФК «Любарт» та володар Кубку Волині хорівська «Надія», яка в статусі переможця Регулярної першості ще весною забрала на довічне збереження перехідний красень-кубок, втретє вигравши цінний трофей. Зустріч принципових суперників в СК «Арена Спорт» у неділю першого листопада мала дати відповідь на запитання – хто краще готовий до чергового сезону вже сьогодні, напередодні старту Чемпіонату області?

Нагадаємо, що найкращі команди, котрі беруть участь у турнірах під егідою АМФВ, отримають подарунки від наших надійних партнерів:

Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю!

SWIFT – елегантний спортивний одяг, відмінна якість, сучасний дизайн, широкий вибір та невисокі ціни. Найкращі подарунки – найкращим гравцям.

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку.

Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс. Розіграш путівок, найкращі у Луцьку знижки на тури та страхування!

РадиМО – виробник найкращої молочної продукції у Західній Україні. І це саме те, що потрібно спортсменам для міцного здоров’я!

Luchan Brewery – Квас та лимонад, мохіто та фанта – смачні, прохолодні напої, які можна скуштувати в багатьох торгових точках Луцька. Їх смак вже давно став улюбленим серед лучан та гостей нашого міста. Сімейний бізнес з виробництва безалкогольних напоїв: вже майже 20 років виготовляються у Луцьку.

Піцерія Solo – це велика дружня сім’я, що приваблює затишком, гарним обслуговуванням та смачними стравами, приготовленими з любов’ю та якісних продуктів. 

LubArt.print - сімейна майстерня подарунків та сувенірів.

football.lutsk.ua – найкращий футбольний магазин Луцька повністю забезпечить вас спортивним екіпіруванням.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради - найкращі спортивні функціонери в Україні.

 Футзал – це круто!

  - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням -  http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A 

А вперше за Суперкубок Волині в сезоні 2011/2012 років зустрічалися ковельський «Шанс-Авто» та «Вотранс-ЛСТМ» з обласного центру. Клуб із столиці волинських залізничників у ранзі чемпіона області 29 жовтня 2011 року на тарафлексі СК «Арена Спорт» поступився лучанам із рахунком 1:4. Тоді після першого тайму рахунок у матчі був нічийним 0:0, а після перерви глядачі побачили п’ять забитих мячів. Спочатку Олег Кравчук відрив лік забитим голам, а далі дубль Олександра Стадницького та гол воротаря «Вотранс-ЛСТМ» Юрія Волошина зняли питання щодо переможця. Підопічні Олександра Мороза зуміли відповісти лише голом-престижу на останніх секундах у виконанні Романа Дацюка.

І ось через 9 років вдруге в історії обласного футзалу розіграш Суперкубку, котрий має стати традиційним на старті кожного сезону. Учасники поєдинку зібрали майже повну трибуну любителів футзалу, котрі для розігріву встигли передивитися фінальний матч турніру «Агромат Кап 2020».

Під музику на паркет СК «Арена Спорт» команди «Любарт» та «Надія» вивели арбітри Максим Попко та Роман Матвіюк. Цікавим є факт, що Максим обслуговав гра Суперкубку і в далекому 2011 році.

Суперники з перших хвилин без особливої розвідки пішли у наступ, перевіряючи майстерність голкіперів. Кілька небезпечних моментів біля воріт хорівської команди впевнено ліквідував досвідчений Ігор Пунда, який, як показали подальші події у матчі, виявився бездоганним і свідомо претендував на звання кращого гравця матчу. Непогано почав зустріч і візаві Пунди голкіпер ЛФК Денис Лавренчук. В одному з моментів тайму перший номер лучан корпусом відбив суперпотужний постріл і вимушений був звернутися за допомогою до лікаря.

Основні події першої половини гри розгорнулися у середній частині майданчика, де особливо цікаво було спостерігати за мікродуелями двох досвідчени ветеранів – лучанина Сергія Піддубного та Андрія Паршикова з «Надії». За рівної та цікавої гри в першій половині матчу вболівальники, яких зібралася повна трибуна, голів так і не побачили.

Після відпочинку характер гри кардинально не змінився. Суперники шукали підходи до воріт і більшість подій відбувалася у районі центрального кола. Перший гол у матчі став підсумком кількох помилок поспіль у виконанні гравців ЛФК «Любарт». Спочатку під час гострої флангової передачі помилився Сергій Піддубний і його візаві Віталій Патуляк на 14-й хвилині з середньої зони низом потужно пробив, а голкіпер не виручив.

Цікаво, що герой гольового моменту за кілька миттєвостей підвів свою команду, отримавши друге попередження, а з ним і червону картку. Господарі майданчика у більшості продовжили тиск на ворота «Надії», але недільного вечора у рамці бездоганно діяв Ігор Пунда, котрий доклав власних зусиль задля переможного результату в Суперкубку. Під завісу гри у рівних складах Ігор отримав пас від кращого гравця матчу Віктора Чудлі та запустив «селект» у напрямку височенного Володимира Мазура, котрий у високому стрибку переграв мовчазного Дениса Лавренюка. Гру було зроблено. Другий в історії титул володарів Суперкубку потрапив до клубного музею хорівської «Надії».