Тринадцятий футзальний, віддати швартові! Календар!

Формально старт чергового 13-го сезону Асоціації футзалу Волині стартував минулої неділі матчем на Суперкубок між луцьким «Любартом» та хорівською «Надією», що завершився з рахунком 2:0 на користь підопічних Віктора Ревка. Проте головною подією у футзальному житті області наступного вік-енду стане вихід у бурхливе море корабля під назвою «Чемпіонат Волині 2020/2021». Презентація цієї події відбулася у вівторок о 19.00 в приміщенні боулінг-клубу КРЦ «Адреналін Сіті».

Нагадаємо, що найкращі команди, котрі беруть участь у турнірах під егідою АМФВ, отримають подарунки від наших надійних партнерів:

Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю!

SWIFT – елегантний спортивний одяг, відмінна якість, сучасний дизайн, широкий вибір та невисокі ціни. Найкращі подарунки – найкращим гравцям.

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку.

Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс. Розіграш путівок, найкращі у Луцьку знижки на тури та страхування!

РадиМО – виробник найкращої молочної продукції у Західній Україні. І це саме те, що потрібно спортсменам для міцного здоров’я!

Luchan Brewery – Квас та лимонад, мохіто та фанта – смачні, прохолодні напої, які можна скуштувати в багатьох торгових точках Луцька. Їх смак вже давно став улюбленим серед лучан та гостей нашого міста. Сімейний бізнес з виробництва безалкогольних напоїв: вже майже 20 років виготовляються у Луцьку.

Піцерія Solo – це велика дружня сім’я, що приваблює затишком, гарним обслуговуванням та смачними стравами, приготовленими з любов’ю та якісних продуктів. 

LubArt.print - сімейна майстерня подарунків та сувенірів.

football.lutsk.ua – найкращий футбольний магазин Луцька повністю забезпечить вас спортивним екіпіруванням.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради - найкращі спортивні функціонери в Україні.

 Футзал – це круто!

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням -  http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A 

Президент АМФВ Руслан Корпош представив всі команди-учасниці, котрих назбиралося 69, і розповів про систему змагань та розіграш кубків  області. Всі колективи згідно діючого Рейтингу будуть розділені на 7 ліг – Суперліга, Вищі ліга, Перша, Друга, Третя, Четверта та П’ята (сформована за остаточним принципом), та зіграють в одне коло Регулярний чемпіонат. Календар ігор по всіх дев’яти турах також формується за Рейтингом. В першому турі грають перші команди з десятими, а в останньому перші з другими.

Основними ігровими днями «регулярки» для команд Суперліги та Другої ліги стануть суботи, а в більшість неділь зіграють Вища, Перша, Третя та Четверта. П’ята ж ліга гратиме блоками зранку в суботу та неділю.

По закінченню Регулярного чемпіонату по 8 кращих команд вийдуть до етапу плей-офф, де починаючи з 1/4-ї гратимуть по два матчі у боротьбі за звання Абсолютного чемпіона Волинської області сезону 2020/2021 у відповідних лігах.

Виступ відповідального директора Першої та Другої ліг Асоціації футзалу України Сергія Голоскокова був присвячений відбірному етапу Чемпіонату України, в якому бере участь і Волинська асоціація футзалу. Цього річ чемпіонат в обласній Суперлізі області, як і всі перші дивізіони регіональних першостей за умови виконання регламентних норм, стають учасниками Чемпіонату України в Другій лізі. Тобто Суперліга перетворюється у відбірний етап всеукраїнських змагань більш серйозного рівня. Абсолютний чемпіон Волині за підсумками ХІІІ-го чемпіонату гратиме у плей-офф Чемпіонату України, де на всіх етапах боротиметься за «золото» Другої ліги згідно жеребкування із чемпіонами інших областей у двобоях – матч на виїзді та дома. Звичайно за діючими правилами гри у футзал із двома таймами по 20 хвилин.

Аматорська футзальна ліга України залишається у старому форматі та збиратиме у фестивальному режимі (триденний турнір в одному з міст України) призерів та володарів кубків областей за поданням регіональних асоціацій футзалу.

Важливою частиною всіх цих проектів є дотримання правила ФІФА «один гравець – одна команда». Це правило не означає, що гравець може брати участь лише в одному змаганні/турнірах. Один клуб (команда) може брати участь у безлічі змагань одночасно в усіх трьох видах футболу (футбол, футзал та пляжний футбол). Футболіст може в рамках одного клубу (команди) грати у безлічі змагань/турнірів. Один гравець може одночасно грати за 2 різні клуби (команди) в 2-х видах футболу ( або футбол + футзал, або футзал + пляжний футбол, або футбол + пляжний футбол). Відповідно в поточному сезоні в базу даних Української Асоціації футзалу реєструються лише основні змагання: чемпіонат області (повна вертикаль) та Кубки. Студентські, корпоративні, дворові, галузеві та ветеранські змагання вноситися не будуть – грайте на здоров’я (виключення складають чемпіонати із невизнаних видів футболу та міні-футболу, що не потрапили до реєстру ФІФА, УЄФА, АФУ та УАФ). Але обов’язковим нововведенням від УАФ є реєстрація гравців за команду та внесення в єдину базу даних лише на підставі особистої заяви, адже це умова для надання ID code FIFA кожному гравцю.

Далі виступив представник Комітету арбітрів АМФВ Роман Матвіюк, котрий вчергове розповів та прокоментував всі нововведення до Правил гри у футзал. Роман відповів на всі питання представників команд, які жваво обговорювали нові трактовки та моделювали ігрові ситуації, що можуть статися під час матчів сезону.

Родзинкою зустрічі стала церемонія жеребкування кубків Волині, котрі стартуватимуть вже через тиждень 14-15 листопада. Спочатку визначилися учасники кваліфікаційного раунду Кубку Мрії, в якому бере участь 21 команда. Вісім кращих команд за Рейтингом відразу потрапили до 1/8-ї, як і «Переможна варта» з Луцьката ФК «Кременець», яким жереб суперників не подарував. Решта пар виглядає так:

ВФБ Груп Лімітед – ФК Гірка Полонка

Tatrafan Flexible – ФК Штурм Колки

Волинь Угринів – Волинь Юніор

Мідас-2 – ВолиньФам

Vadrus – ФК Вишків

АСК Забороль – Надія-3

 В Кубку Прогресу варто звернути увагу на пару амбітних колективів, яким є що доводити один одному за підсумками минулого сезону. ФК «Фенікс ДПЗ» та «BusMarket Group». В інших дуетах жереб звів:

Новатор Вілія Смолява – Шігірюм

Olaf-Kesef Sport – West Side

Камаз-Агро Острожець – ФК Дежа

FС Respeсt-2 – FC Hawest

Любарт Junior – Луцьктепло

FC Traders – ФК Стир

ФК Атлетік М – ФК Арсенал

В другому за рангом Кубку АМФВ передбачити переможців матчів на вибуття важко передбачити, адже в складах команд чимало новачків. В 1/8-й на паркет СК «Арена Спорт» вийдуть:

Akcent – Надія-2

Вотранс-2 Прип’ять – ФК Топільно

Мідас – ФК Мар’янівка

KroShu Lutsk – Олімпія

МФК Дім Фасадів – МФК Гранітбудексклюзив

Енергопроф – Духче Боратин

Кум і Ко – Олімп

ХФК Фіміам – Атлетік О

І нарешті в головному кубковому турнірі – Кубку Волині жереб традиційно подарував потенційно цікаві протистояння. Безумовно центральним поєдинком 1/8-ї слід визнати матч Вокар-Ковель – МФК Хорів. Не менш цікавим має стати поєдинок між учасниками Кубку України в рамках луцького дербі – ЛФК «Любарт» - «Теремно Хліб». ФК Амбітний та суто футзальний FС «Respeсt» з Вищої ліги може скористатися адаптаційним періодом в лавах футбольного «Вотрансу» та нав’язати свою гру досвідченому колективу Юрія Волошина. «Однокласники» по лізі луцький «Кураж» та «ТТІ» з Нововолинська та місцевий «Агромат» з «Колосом» мають цілком рівні шанси на прохід до чвертьфіналів, як і добре знайомі за минулою Суперлігою «ЛСТМ» - «Торпедо».

А ось на «Neris-Авангарду» та «Волинській приватній автошколі» доведеться добряче постаратися задля створення сенсації у матчах з володарем Кубку та Суперкубку «Надією» та міцним «Динамо» відповідно. Список кубкових пар виглядає так:

ЛФК Любарт – Теремно Хліб

FС Respeсt – Вотранс

Кураж – ТТІ Нововолинськ

Агромат – Колос

ЛСТМ – Торпедо

Neris-Авангард – Надія

Волинська приватна автошкола – Динамо

Вокар-Ковель – МФК Хорів

 

Найближчий футзальний вік-енд, незважаючи на стартовий статус, має подарувати глядачам чимало цікавих та безкомпромісних поєдинків. В першу чергу це стосується наших представників у Кубку України – луцькі клуби «Теремно Хліб» та ЛФК «Любарт». Після домашньої нічиєї 2:2 місцеві «хлібопіки» зберігають непогані шанси на прохід по турнірній сітці у протистоянні в матчі з Івано-Франківським «Ураганом-2» (початок гри о 16.00). Так само триматимемо кулаки за успішний виступ ЛФК «Любарт» у протистоянні з львівським «Бастіоном». Нагадаємо, що на виїзді у місті Лева два тижні тому лучани розписали із суперниками бойову нічию з рахунком 2:2. Початок гри у луцькому СК «Арена Спорт» о 14.00 в суботу 7 листопада. Приходьте підтримати наших! Вхід на трибуни лише за наявності маски – короновірус поки що лютує.

 

Також в суботу на паркеті «Арені» розпочнуться матчі Чемпіонату Волині сезону 2020/2021. До речі, разово у зв’язку із участю наших футзальних та футбольних команд у всеукраїнських змаганнях комітет з проведення змагань АМФВ прийняв рішення поміняти днями тури Суперліги та Вищої ліги.

В суботу в першому матчі Регулярної першості сезону 2020/2021 «Кромберг» проекзаменує молодь «Любарта», а дасвідчені футзалісти клубу «Луцьктепло» поміряються силами із Смолявськими парубками із Горохівського району. На «West Side» чекає випробування одним із фаворитів – клубом ФК «Арсенал». А МФК «Гранітбудексклюзив» зустрінеться із володарем чемпіонського титулу «Атлетіком М» .

У Вищій лізі цікаво буде спостерігати за матчами екс-Суперлігових колективів «Торпедо» та «Агромат», які зіграють з міцними ФК «Топільно» та ківерцівським «Колосом» - автором багатьох сенсацій протягом багатьох років.

 

В неділю візьме старт П’ята ліга, що об’єднала у своїх лавах 9 колективів. В першому турі матч пропустить ФК «Кременець». На паркеті новачки з «ВФБ Груп Лімітед» зіграють з ребрендинговим клубом муніципалів, а збірна батьків та дітей ФК «Гірка Полонка» з юнаками «Волині». На тарафлексі СК «Арена Спорт» зійдуться оновлений корпоративний «Tatrafan» з молоддю з Колок, а новачки із загадкового клубу «Vadrus» з другим «Мідасом».

 

Вечірньої пори 8-го листопада у Четвертій лізі священники з команди «Покров» поборються за три очки з переможцями дворової ліги Луцька 2020 ФК «Вишків». А розпочнуться перегони Четвертої ліги матчами «Теремно Хліб-2» проти третьої «Надії» Віктора Ревка. Можливо глядачів зацікавить корпоративне протистояння представників торгової мережі «7/23» проти збірної лікарів Волині. Повернення до лав «регулярки» луцький «Ярд» відмітить протистоянням з «Луцьк-Центром», а фаворити першості з ФК «Пірванче» поборються за залікові бали з колишнім клубом-земляком «Волинь Угринів».

 

Є свої родзинки і в Третій лізі. Горохівський ФК «Дежа» зустрінеться з другим «Фіміамом». Повернення прилуцьких футзалістів з команди «Шігірюм» прийдеться на матч з чемпіонським клубом ФК «Фенікс ДПЗ». В рамках рівненського районного дербі відбудеться поєдинок ФК «Стир» – FC «Hawest», а повторенням минулого сезону стане дебютна гра між «BusMarket Group» та FC «Respect-2». Завершить матчі 1-го туру зустріч між «Olam-Kesef Sport» та вихованцями Віталія Герасимчука із СК «Горохів-Юніор».

На десерт недільного вік-енду передбачені чотири матчі Суперліги (поєдинок «Надії» з «Теремно Хліб» відбудеться у четвер 12 листопада о 19.30). Відкриють програму елітного дивізіону луцькі колективи «Динамо» та «Кураж», які нещодавно видали чудовий матч в рамках турніру «Agromat CUP 2020» де мінімальну перемогу 3:2 здобули «россо-нері». Абсолютний чемпіон Волині ЛФК «Любарт» зіграє з одним із флагманів обласного футболу командою «ЛСТМ», а титулований «Вокар-Ковель» проекзаменує дебютантів з нововолинського «ТТІ». Завершиться тур битвою принципових суперників з МФК «Хорів» та «Вотрансу».

Нагадуємо всім, що на трибунах СК «Арена Спорт» знаходитися можна буде лише у захисних масках!!!

 

Календар 7-8 листопада

7 листопада (субота)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

1 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                    Kroshu Lutsk – Любарт Junior

10.30                    West Side – ФК Арсенал

11.30                    МФК Гранітбудексклюзив – Атлетік М

12.30                    Камаз-Агро Острожець – FC Traders

Кубок України 2020/2021. Попередній Етап

13.30                    ФК Любарт – Бастіон Львів

1 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

15.30                    Луцьктепло – Новатор-Вілія

1 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                    FC Respect – Мідас

17.30                    Торпедо – ФК Топільно

18.30                    ВП Автошкола – Атлетік О

19.30                    Колос – Агромат

20.30                    Neris-Авангард – Енергопроф

 

8 листопада (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

1 тур. П’ята ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                    ФК Кременець – АСК Забороль

10.30                    ВФБ Груп Лімітед – Переможна Варта

11.30                    ФК Гірка Полонка – Волинь Юніор

1 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

12.30                    Олімпія – ФК Мар’янівка

13.30                    Духче Боратин – Олімп

14.30                    ФК Кум і Ко – Дім Фасадів

15.30                    Вотранс-2 Прип’ять – Akcent

16.30                    ХФК Фіміам – Надія-2

1 тур. Суперліга. Регулярний чемпіонат

17.30                    Динамо – Кураж

18.30                    ФК Любарт – ЛСТМ

19.30                    Вокар – ТТІ Нововолинськ

20.30                    МФК Хорів – Вотранс

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

1 тур. П’ята ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                    Tatrafan Flexible – ФК Штурм К

10.30                    Vadrus – Мідас-2

1 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

11.30                    Ярд – Луцьк-Центр

12.30                    Клевер Сторс – ВолиньФам

13.30                    ФК Пірванче – Волинь Угринів

14.30                    Теремно Хліб-2 – Надія-3

1 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

15.30                    BusMarket Group – FC Respect-2

16.30                    ФК Стир – FC Hawest

17.30                    Шігірюм – ФК Фенікс ДПЗ

18.30                    ФК Дежа – ХФК Фіміам-2

19.30                    Olam-Kesef Sport – СК Горохів-Юніор

1 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

20.30                    Покров – ФК Вишків

 

12 листопада (Четвер)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

1 тур. Суперліга. Регулярний чемпіонат

19.30                    Надія – Теремно Хліб