Гра


6: 1

Хронометрист / Делегат:

Жовнірук Д./Голоскоков С.




Про гру:

Кому із суперників більш важливі очкові здобутки не важко було зрозуміти, якщо зазирнути в турнірну таблицю П’ятої ліги, де команди «Tatrafan Flexible»та «Переможна варта» займають 6-ту (9 очок) та 9-ту (3 очки) позиції відповідно. Із огляду на бажання потрапити до сітки 1/4-ї плей-офф «помаранчеві» напередодні матчу знаходилися на більш комфортній позиції, адже навіть нічия дарувала підопічним Дмитра Пасічника перепустку до «абсолютки». А ось «вартовикам» в звітному луцькому дербі була необхідна лише перемога, аби потрапити до омріяної вісімки.

Суперники на паркеті СК «Арена Спорт» відкривали програму 8-го туру чемпіонату Волині, щоправда підхопивши естафету від юних учасників відкритого чемпіонату області серед дітей, котрі лише розпочали свій турнір.

З перших секунд матчу найзірковіший гравець господарів Олександр Шитов, котрий ще до недавна захищав кольори суперлігівського ЛФК «Любарт», кілька разів виходив на ударну позицію на улюбленому лівому фланзі та з трьох спроб одного разу потрапив у поперечину.

Рівний хід гри подекуди вибухав активними випадами у виконанні «татрафанівців» і гол, як кажуть назрівав, але час спливав і на табло гріли нулі. Гравці «Переможної варти» також робили спроби змінити рахунок, але виглядало це дещо спонтанно та несистемно.

Лише коли до закінчення першого тайму залишалося ттриз  половиною хвилини народився перший гол. Активний Олександр Шитов пройшов правим флангом в останню чверть майданчика і п’ятою віддав філігранну передачу тезці Олександру Сергєєву, який вийшов по центру воріт сам на сам та не схибив – 1:0.

Гості спробували активізуватися після пропущеного м’яча та навіть зуміли провести пару-трійку небезпечних атак, але «Flexible» у контрвипадах мали більше шансів на успіх. Проте мінімальний рахунок лишився незмінним і суперники пішли на  відпочинок.

В другій половині луцького дербі хід подій кардинально не змінився. Гостріше виглядав «Татрафан», особливо коли м’яч потрапляв до Олександра Шитова, але автором голу знову став його партнер по команді Олександр Сергєєв, який ударом з  правого флангу атаки на 16-й хвилині завершив швидку комбінацію партнерів та оформив дубль -  2:0.

У відповідь «вартовики» організували півхвилинний штурм воріт опонентів та заставили попрацювати в рамці голкіпера «помаранчевих», який зіграв бездоганно. Так само, як і його партнер по команді Сергій Бирук, в епізоді коли стався третій гол. Трохи згодом в другій половині тайму рахунок став 5:0, адже Юрій Абзалілов та безумовно кращий гравець матчу Олександр Шитов влучними пострілами зняли питання про переможця матчу.

В складі «Варти переможців» знайшовся гравець, який таки зумів розмочити рахунок. Помилкою голкіпера господарів скористався Олександр Павлюк, але в цей час хет-трик оформив Олександр Сергеєв, котрий підбив підсумок гри – 6:1

«Tatrafan Flexible» завдяки вікторії вирішив завдання щодо плей-офф і тепер в останньому турі в матчі з переможцем «регулярки» командою «Волинь 05» може дозволити собі проекспериментувати перед матчами плей-офф, а у разі перемоги над невмотивованим (хоча коуч юнаків Олександр Антонюк вміє мотивувати своїх підлеглих) може покращити свою позицію. Ну а гостям доведеться зіграти поєдинки «Cake Cup», аби підсолодити гіркоту від підсумків «регулярки», адже навіть у разі перемоги в останньому турі першості над «Гіркою Полонкою» команді муніципалів не вдасться випередити «ВФБ Груп Лімітед» через поразку в особистій зустрічі 1-го туру..

Кращі гравці: Олександр Шитов – Олександр Павлюк