Гра


3: 5

Хронометрист / Делегат:

Кучко М./Голоскоков С.




Про гру:

Центральним поєдинком заключного туру в Регулярній першості П’ятої ліги турнірна ситуація визначила матч ФК «Штурм» – «Vadrus». Після поразки лучан в золотому дербі з юнаками «Волині 05» на порядок денний повернулося питання і про звання віце-чемпіонів «регулярки», адже дистанція в один заліковий бал подарувала шанс команді з Колок у разі перемоги переплавити бронзу не срібло. Команда місцевих «взуттєвиків» не зважаючи на статус фаворитів та очкову перевагу до звітної зустрічі підійшли зі всією відповідальністю, а тому «бойок» був гарантований.

Ледь не в першому випаді в бік воріт лучан «штурмовики» мали стовідсоткову нагоду відкрити рахунок. Але м’яч влучив у поперечину, а далі розминувся із рамкою. У відповідь «чорно-білі» провели зразкову атаку та вийшли вперед у рахунку. Комбінацію партнерів завершив Василь Лойко – 0:1.

«Штурм», даруйте за тавтологію, кинувся у наступ, але як і в дебюті зустрічі «селект» відбила стійка воріт. Аби претендувати на «срібло» Регулярної першості хлопцям з Колок тепер треба було забивати два голи. До честі юнаків бажання атакувати в них не вщухало і віхор комбінацій накочувався на захисні редути лучан, котрі за кожної нагоди виходили у стрімки випади проти своїх опонентів. В один з таких візитів творець футзального проекту «Vadrus» Вадим Русяк продавив захист колківчан, майстерно обіграв голкіпера та відправив «селект» у сітку. А за пів хвилини до перерви Василь Лойко не тільки оформив дубль, але й підбив підсумок першої частини «срібного» протистояння.

В другій половині гри з перших хвилин у наступ пішов «Штурм», задіявши в цей процес голкіпера у якості п’ятого польового. Вийшло не дуже і сама гра заставила колківських футзалістів повернутися до стандартних схем. А через три хвилини після відновлення матчу стрімкий випад завершився ударом Василя Лойко, котрий став автором хет-трику – 0:4. Розпочавши з центру майданчика після пропущеного голу, «штурмовики» запустили лівим флангом атаки свого граючого тренера і Олександр Сачковський рахунок розмочив – 1:4.

Приклад наставника за кілька хвилин підхопив Назар Сидорук, котрий якісно скористався моментом і відновив відносну інтригу двобою. Більш суттєво вплинув на хід драматургії Ілля Шандарук, коли на п’явочку зумів пробити у сітку – 3:4. До статистики подій слід зауважити, що за чотири хвилини до фінального свистка критична маса фолів збоку лучан перейшла критичну межу і згодом дозволила Олександру Сачковському пробити дабл-пенальті. Потужний постріл тринадцятого номера прийшовся в поперечину і ледь не зсунув ворота.

Закінчення поєдинку відбувалося в атмосфері емоційного піднесення, адже юнаки не здавалися і до самого закінчення гри вперто йшли вперед, виправдовуючи назву своєї команди – «Штурм». Проте здобути бодай нічию в принциповому протистоянні лідерів П’ятої ліги хлопцям з Колок не вдалося. Більше того за 8 секунд до завершення удар ножицями наніс кращий гравець матчу Василь Лойко і вписав своє ім’я в номінанти «кращого голу туру». Впевнена перемога лучан та «покер» Василя Лойко закріпили за «взуттєвиками» другу позицію турнірної таблиці. Ну а «Штурм» зіграє з «Tatrafan Flexible» у чертьфіналах плей-офф.

 Кращі гравці: Володимир Лойко – Ілля Шандарук