КУБКИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ. КАЛЕНДАР

Після чергового насиченого туру в рамках Регулярного чемпіонату настав час знову повернутися до кубкових баталій. У вівторок, 30 січня, відбулося жеребкування, а вже в перші лютневі вихідні пройдуть матчі наступної стадії.

Розглянемо пари у кожному сегменті.

КУБОК ВОЛИНІ

Першою парою ¼ Кубка Волині жереб обрав «Респект» та «Торпедо». «Поважні» на попередньому етапі здолали амбітний МФК «Хорів» (3:1), а «Торпедо» пройшло «Пірванче», завдавши опонентам мінімальної поразки 1:0. В рамках регулярки Суперліги «Респект» нині йде п’ятим, з відставанням від першого місця всього в два очки. А ось в «Торпедо» ситуація гірша. Підопічні Анатолія Мищука розмістилися на дев’ятій сходинці. Наразі їхнє завдання – потрапити у плей-офф.

Для любителів класичних протистоянь ¼ приготувала справжній сюрприз: «Любарт» проти «Надії». «Князі» на минулому тижні вибули з Кубку України, пропустивши вперед броварський «Авалон». Разом із цим лучани ще ніколи не здобули Кубок Волині, тож, навіть якщо для них обласні змагання є другорядними, завоювати новий трофей в колекцію все одно цікаво. Їхній опонент навпаки має найбільше перемог в кубку серед усіх, але, безумовно, прагне здобути ще одну! Варто зауважити, що це протистояння відбудеться пізніше, оскільки в неділю «князі» проведуть матч 8 туру Першої ліги України проти «Черкасиобленерго».

Один із лідерів Суперліги «Вотранс» проекзаменує головного аутсайдера «вишки» – «Кураж». Насправді, хлопцям нема чого втрачати і зважаючи на їхній характер та бійцівський дух, «транспортникам» може бути непросто. Чи станеться сенсація? Відповідь отримаємо на паркеті.

Ще один дуже цікавий матч об’єднає перше та друге поточні місця Суперліги – «Динамо» та МФК «Ковель». Всього два тижні тому вони розписали драматичну мирову – 3:3. Тепер ж позмагаються за путівку у півфінал. До слова, на попередньому етапі «столичні» обіграли «Надію-2» лише в серії пенальті. Натомість Ковель здолав «Агромат» – 6:1.

КУБОК АМФВ

На перший погляд в Кубку АМФВ чітко видно фаворитів майже у кожній парі, оскільки на нас чекає два протистояння між суперниками з різних дивізіонів, а також зустріч команди з лідируючого пулу з аутсайдером.

Найбільшим «місматчем» виглядає битва Володимирівки, яка йде першою у Першій лізі, зі «Стиром», який лише сьомий у Другій. Звичайно, завжди можна очікувати на апсет. Не виключено таку можливість і цього разу. До речі, в 1/8 «Ветеран» пройшов «Traders» (4:1), а «Стир» по пенальті переграв інший першоліговий колектив – «Neris-Авангард». 

Цікавим обіцяє видатися протистояння між «Industrial West» та «Бусмаркетом», які є лідерами Першої та Вищої ліг (утримують другу сходинку). Не зважаючи на різницю у класі, можемо очікувати на рівну боротьбу та непередбачуваний результат.  Раніше «Industrial West» обіграв «Топільно» – 4:1. «Автомобілісти» були кращими за «Атлетік» – 2:1.

Достатньо рівною у своїх шансах виглядає наступна пара: ФК «Духче» та «West Side». Представники Рожищенської громади зараз другі у Другій лізі. Їхній опонент четвертий. Розрив між ними складає чотири очки і очна зустріч в рамках регулярного чемпіонату попереду. На попередній стадії Духче мінімально пройшов «Камаз-Агро», а «західні» по пенальті обіграли «Луцьктепло-Четвертню».

Останній матч об’єднає представників Першої ліги «Kroschu Lutsk» та «Олімп». Виробники електричних бортових кабельних систем вже долали майбутнього опонента з розгромним рахунок 5:0. В 1/8 вони також впевнено обіграли «Локомотив» – 3:0. Своєю чергою «Олімп» переграв «Фіміам» - 1:0.

КУБОК ПРОГРЕСУ

Кубок Прогресу також отримав свої чвертьфінальні пари і майже всі вони будуть міжкласовими. Так, третьоліговий «Клевер Сторс» зійдеться з АСК «Забороль». Безумовно, непростий виклик для представників мережі магазинів «Сімі» та «Сім23», але цілком можливий і позитивний результат для них. Це ж футзал. На попередній стадії вони пройшли по пенальті «Надію-3». Тим часом Забороль зупинив «Покров» – 3:1.

Лідер Третьої ліги «ЛОКі» в ¼ кине виклик команді Другої ліги «Вадрусу». У виробників взуття сезон йде непросто, проте після поганого старту вони вже закріпилися на п’ятій сходинці і скоріше за все не випадуть із зони плей-офф, навіть, зважаючи на дуже щільну боротьбу у дивізіоні. Власне і прихильники бога-хитруна нестабільно йшли в рамках регулярного чемпіонату, проте за останні тури змогли очолити турнірну таблицю. Очікуємо на цікаве протистояння!

Фаворитом у протистоянні СК «Вишків» та «Теремно хліб-2», очевидно, будуть перші. Команда Олеся Онопченка йде в першій трійці у Другій лізі, поки «пекарі» намагаються вибороти місце в задніх рядах стадії плей-офф Третьої ліги. До слова, раніше вони пройшли «Грифон» (5:3), а Вишків здолав «Hawest» – 4:3.

Ну і єдина гра, де зійдуть представники одного дивізіону – «Бережанка-Метеор» проти «Новатора». Суперники наразі знаходяться у кардинально різних положеннях в чемпіонаті. Бережанка вперто поглядає на п’єдестал, а «Новатор» осів на низу і буде намагатися застрибнути в останній вагон матчів на вибуття. На попередньому етапі кубкових змагань вони були сильнішими за «Респект-2». Бережанка ж обіграла «Луцьк-Центр» (7:5). До слова «Метеор» і «Новатор» зустрічалися в рамках першого туру і тоді перемога була за «космічними» – 6:2.

КУБОК МРІЇ

В Кубку мрії на нас чекає чотири непередбачувані протистояння, де між собою перетнуться представники Четвертої і П’ятої ліг, але будуть і «внутрішні» битви. З такої і почнемо, а саме з пари – «Мідас-2» та «Любарт Junior». Лише тиждень тому ці колективи закотили драматичний матч, переможцем з якого вийшли юні вихованці Олександра Лисенка (5:4). Це дозволило молодим «князям» не просто здобути три очки, але й відірватися від прямого конкурента за останні місця у пост-сезоні.

Ратнів та Воротнів – ще дві команди з Четвертої ліги, які будуть боротися за путівку у півфінал між собою. Нагадаємо, Ратнів йде очолює турнірну таблицю, тоді як Воротнів переслідує першу трійку, йдучи четвертим. В 1/8 вони обіграли струмівський «Ветеран» – 5:3.  Ратнів знищив «ЛюбартFamily» - 9:0.

Також на нас чекає два міжкласові матчі. Другий колектив Четвертої ліги ФК «Мильськ» проекзаменує «Легіон ТГ», який розмістився на п’ятому місці в дивізіоні нижче. Очевидно, легіонерам буде непросто здійснити апсет. Більш конкурентним виглядає інша гра, в якій лідер П’ятої ліги «ТТІ-2» поміряється силами з «Imperium». Цілком можливо, що далі пройде саме представник найнижчого дивізіону.

КАЛЕНДАР

Неділя 04.02.2024

ОДЮСШ

1/4 Кубку Волині

16:30 Динамо – МФК Ковель

17:20 Respect – Торпедо

18:10 Вотранс – Кураж

1/4 Кубку АМФВ

19:00 BusMarket – Industrial West

19:50 Kroschu – Олімп

20:40 Духче – West Side

Спорткомплекс ВНУ

1/4 Кубку Мрії

13:30 ФК Воротнів – ФК Рать

14:20 Мідас-2 – Любарт Junior

1/4 Кубку Прогресу

15:10 Теремно Хліб-2 – СК Вишків

1/4 Кубку АМФВ

16:00 Володимирівка Ветеран – ФК  Стир Демидівка

1/4 Кубку Мрії

16:50 ФК Легіон ТГ – ФК Мильськ

1/4 Кубку Прогресу

17:40 Клевер Сторс – АСК Забороль

18:30 Локі  – Vadrus

1/4 Кубку Мрії

19:20 ТТІ Нововолинськ-2 - Imperium

1/4 Кубку Прогресу

20:10 Бережанка-Метеор – Новатор Смолява