ПЕРШИЙ ЧЕМПІОН ВІДОМИЙ – НАСТУПНІ НА ПІДХОДІ. КАЛЕНДАР

Регулярний чемпіонат у більшості дивізіонів підходить до завершення у прийдешні вихідні. Минулого тижня ми отримали нового чемпіона Вищої ліги. Ним стала команда «Вуд Еко Буд» з Олики. Невдовзі також дізнаємося інших тріумфаторів, окрім Суперліги та П’ятої ліги, де почекати доведеться трішки довше.

СУПЕРЛІГА

Надзвичайно цікаво сезон розгортається в рамках Суперліги, яка, нагадаємо, відбувається за коловою системою (два кола) без плей-оф. Станом на сьогодні маємо трьох лідерів з однаковою кількістю очок – 16. Разом із цим відставання останнього колективу («ТТІ») від першого становить всього п’ять залікових пункти!

Ще кілька тижнів луцький «Любарт» осідав на самому дні турнірної таблиці, а вже сьогодні «князі» розділяють верхівку з Ковелем та «Вотрансом», маючи перед опонентами перевагу – одну гру в запасі. З 7 по 11 лютого «князі» провели три матчі (перенесені зустрічі з «ТТІ» та «Вотрансом» та регулярний матч – проти «Динамо»), здобувши три важкі перемоги. Безумовно, після такого успіху підопічні Назара Бугайчука повертаються у титульну гонку, хоча і не мають турнірних завдань на регіональному рівні. Далі на них чекає гра проти МФК «Хорів», яку, ймовірно, буде перенесено, через участь «Любарта» в Першій лізі виїзд у Коломию.

Боротьбу за чемпіонство активно продовжує МФК «Ковель». Команда з міста залізничників на домашній арені здобула надважливу перемогу над «Надією» - 5:2, яка дозволила їм закріпитися в трійці лідерів замість, власне, «Надії». Щоправда, команда Миколи Радька має одну гру в запасі і відставання лише у три залікові пункти від вершини. Їхня наступна зустріч проти ще одного топа – «Вотранса». Три очки в цьому протистоянні будуть мати вагу шести, безумовно.

Після поразки 1:3 від «Любарта» з першої на четверту сходинку опустилося «Динамо». На них чекає поїздка в Нововолинськ для битви з місцевим «ТТІ» (8 місце, 11 очок), яке, очевидно, зробить максимум, аби потішити своїх вболівальників. Як і «Респект», який у Луцьку зустрінеться з ковельчанами. «Поважні» люблять відбирати очки у лідерів, а якщо ти ще на відстані витягнутої руки до п’єдесталу (7 місце, 12 очок) робити це вдвічі приємніше. Очікуємо на запальну гру! 

ВИЩА ЛІГА

Регулярний чемпіонат в рамках Вищої ліги завершився минулого тижня. Основні матчі були поставлені на неділю, проте доля тріумфатора була вирішена ще в суботу, коли «Торпедо» обіграло «Бусмаркет» - 4:2. Підопічним Анатолія Мищука не залишалося нічого іншого, окрім позитивного результату, щоб продовжити змагання в рамках плей-оф. І вони вирвали три очки в одного з лідерів, який ще мав шанси боротися за золото. У підсумку – бронза для минулорічних Абсолютних чемпіонів Першої ліги та сьоме місце для Торпедо.

Переможцем «регулярки» став «Вуд Еко Буд». Оличани пропустили минулий сезон, але як тріумфально вони повернулися. У своїй останній грі вони розписали мирову з «Пірванче» (2:2), яке з усіх рвалося потрапити в останній вагон плей-оф, але не потрапило через гіршу різницю забитих/пропущених.

Дуже жорстко вчинив «Кураж» з млинівським «Атлетіком». Минулорічний фіналіст абсолютної першості в дивізіоні на «поверх» нижче дуже нерівно провів «регулярку» і наостанок отримав зустріч зі 100-відсотковим аутсайдером, який вже втратив будь-які шанси – «Куражем». Проте «куражівц» вкотре довели, яким непоступливим та принциповим колективом вони є. Гладуни і Ко взяли і зробили камбек, здолавши суперника 4:3 і ледь не закривши перед ним двері у пост-сезон.

До речі, як ми і прознозували тиждень тому, «Агромат» та «Акцент» провели репетицію майбутнього протистояння в рамках плей-оф. Виробники сантехніки мінімально обіграли «горілчаних» – 2:1, фінішувавши четвертими. «Акцент» – п’ятий.

А ось минулорічні фіналісти «абсолютки» ЛСТМ та «Надія-2» плей-оф розпочнуть з іншими суперниками. Хоча й теж могли зустрітися вже в першому раунді. Але нічийний результат (1:1) їхньої очної битви залишив «Надію-2» на шостій сходинці, тоді як «будівельників» підняв на другу.

У підсумку нас чекають наступні пари:

Вуд Еко Буд – Атлетік;

ЛСТМ – Торпедо;

Бусмаркет – Надія;

Агромат – Акцент. 

ПЕРША ЛІГА

В останньому турі «регулярки» залишитися на вершині та здобути золоті нагороди спробує «Industrial West» (20 очок).  Виробники та постачальники обладнання для торгових площ та складів знищили «Олімп» 10:1. Натомість їхній прямий конкурент «Ветеран» (17 очок) несподівано зазнав поразки від FC «Traders» (1:3). Завдяки цим трьом очкам трейдери піднялися на третю сходинку і їхнє відставання від представників Володимирівки, які йдуть другими, становить всього один заліковий пункт. Далі на них чекає бій з вищезгаданим «Олімпом».

Одразу під п’єдесталом точиться не менш запекла боротьба за якнайкращу позицію, враховуючи ту, яка буде у першій трійці. Так, йдеться про «Kroschu Lutsk» і «Локомотив». Представники однойменного заводу здолали ківерчан 2:1. Тепер в обох колективів по 15 очок і вони розділяють четверте та п’яті місця. Надалі «Kroschu Lutsk» проведе битву з «Neris-Авангард», «Локомотив» зарубиться з «Ветераном».

Не пощастило «Фіміаму». Християни в очній зустрічі поступилися «Камазу-Агро», фактично, втративши шанси на плей-офф. Їхній останній опонент – «Industrial West». Можемо не сумніватися, підопічні Дмитра Рябіїка не подарують жодного очка просто так. Своєю чергою «Камаз-Агро» проведе матч проти «Топільно». У разі перемоги вони мають теоретичні шанси фінішувати сьомими.

ДРУГА ЛІГА

Упродовж всієї «регулярки» я очікував, що АСК «Забороль» достроково стане чемпіоном. Можливо, навіть за декілька турів. Мене можна зрозуміти, оскільки підопічні Валерія Міщука вигравали абсолютно всіх, аж поки 20 січня не зустрілися з Духче (3:7), яке завдало їм єдиної поразки і тепер є головним конкурентом за золото.

Так, у лідера нині 21 очко, у найближчого переслідувача – 18. Перші в останньому турі зійдуться з амбітним «Вадрусом» (4 місце, 13 очок). Другі потягаються з «Луцьктеплом-Четвертнею» (6 місце, 11 очок). До слова, виробники взуття тиждень тому здолали «Покров» - 7:3. А комунальники були кращими за «Стир» - 5:2.

Зазнавши чергової поразки православні втратили шанс продовжити змагання у пост-сезоні, а ось «Стир», ймовірно, в цій обоймі залишиться, хоча, може її і покинути. Боротьбу за останні дві путівки будуть вести саме вони та «Hawest» і «Респект-2», які зійдуться між собою. «Стир» же спробує взяти бодай одне очко у «Покрова». Цього їм буде достатньо. 

ТРЕТЯ ЛІГА  

Боротьба за головний трофей Регулярного чемпіонату в Третій лізі розгорнеться між трьома командами. Так, лідирує із 18 очками «ЛОКІ». Команда Сергія Голоскокова без варіантів обіграли «Теремно хліб-2», закріпившись на вершині. Останній бій вони проведуть проти «Новатора», який вже не може потрапити у плей-оф, але цілком «обламати крила» прихильникам бога брехні та хитрості.

Слідом за «ЛОКІ» (17 очок) йде «White Band». Підопічні Володимира Тачинського у напруженій боротьби здолали непоступливу Бережанку (4:3). Далі на них чекає ще один непростий опонент – «Клевер Сторс», який наразі обіймає шосту позицію і точно не проти піднятися трішки вище. Тиждень тому представники мережі магазинів «Сімі» та «Сім23» розписали мирову з «Луцьк-Центром» - 5:5.

На третій сходинці, маючи шанси фінішувати на першій, йде «Надія-3». Колектив Віктор Ревка переграв вищезгаданий «Новатор», позбавивши їх надії (ну якось так) на пост-сезон. Далі на легендарний клуб (звісно, в прив’язці до «Надії» з Суперліги) чекає зустріч з «Дежею», яка, власне і утримує останнє місце в вагоні «плей-оф» (8 очок).

Також в рамках 9 туру ми побачимо матчі між «Бережанкою-Метеором» та «Теремно-хліб» і «Грифоном» та «Луцьк-Центром».

ЧЕТВЕРТА ЛІГА  

Шалена боротьба триває за золото «регулярки» у Четвертій лізі. Так, перед минулим ігровим вікендом у нас було три повноцінних претенденти на чемпіонство і двоє із них зустрілися між собою: Мильськ та «Фенікс-Гірка Полонка». Обидві команди, безумовно, посилено готувалися до очної зустрічі. Представники «Фенікса» навіть приходили поспостерігати за майбутнім суперником в інших матчах. Шкода для них, але це не допомогло – перемогу святкував Мильськ (3:2). В

Вони та їхній конкурент ФК «Ратнів» мають по 20 очок. Ратнівчани завершуватимуть битвою з «Воротневим» (5 місце, 13 очок). А ось на «Мильськ» чекає «Колос-2» (15 очок), який 100% буде непростим, оскільки боротиметься за три очки, які можуть дозволяти їм потрапити у медальний «залік». Це буде можливо, якщо «Фенікс-Гірка Полонка»  втратить очки у грі з «Ветераном» зі Струмівки, які вже точно будуть у пост-сезоні.

Натомість точно туди вже не попадуть: «Мідас-2» та «Дубнівська». Останні спробують заробити дебютні очки в останньому матчі. Наразі у чоловіків так і зберігається нуль у графі, що, звісно, не є приводом для суму, а лише новою мотивацією повернутися сильнішими.

Чекаємо на цікаву розв’язку регулярного чемпіонату!

П’ЯТА ЛІГА

А ось П’ята ліга тішитиме нас трохи довше, оскільки в прийдешній вікенд там розпочнеться лише дев’ятий тур із десяти, оскільки в цьому дивізіоні змагаються 11 команд.

Так, впевнено лідирує, маючи матч у запасі, «ТТІ-2». Юні «зв’язківці» здобули 18 очок та відірвалися від найближчих переслідувачів на чотири залікові пункти. Слідом за ними йдуть «Бусмаркет-2» та «Ветеран-2» – по 14 очок. Зовсім трішки відстав «Легіон ТГ» (13 очок), який на минулому тижні розмазав автомобілістів – 5:0. Майже одразу за ними розмістився «Olam Kesef-2» - 12 очок.

Опустився вже на восьме «ЛюбартFamily». Причина – поразка від «Респекта-3» (4:5). Надалі на батьків дітей, які тренуються у ДЮФК «Любарт», чекає матч з «Мотором», який вони зобов’язані вигравати, щоб втримати свій квиток на «сеанс» плей-оф. Поважні, завдяки цій перемозі піднялися на дев’яте місце і тепер дихають «ЛюбартFamily» у спину, відстаючи всього на одне очко. Далі їм необхідно робити «апсет» у битві з «Легіоном ТГ», щоб продовжити боротьбу за пост-сезон.

Лідер чемпіонату «ТТІ-2» протестує ФК «Бубнів», який з 10 очками «зависнув» на сьомому «поверсі». Стільки ж балів «Фортуна» (6 місце), яка зустрінеться з «Ветераном-2». Своєю чергою «Бусмаркет-2» побіграє з аутсайдером «Вуд Еко Будом-2». Хоча це той аутсайдер ще може вцепитися за прохідне восьме місце. Але це буде непросто. 

КАЛЕНДАР

 

17.02.2024

ОДЮСШ

¼ Плей-офф 1 матч Вища ліга

14:00 Вуд Еко Буд Олика – Атлетік Млинів

9 тур Друга ліга Регулярний чемпіонат

15:00 Луцьктепло-Четвертня – Духче

¼ Плей-офф 1 матч Вища ліга

16:00 Агромат – Akcent

9 тур Перша ліга Регулярний чемпіонат

17:00 ХФК Фіміам – Industrial West

11 тур Суперліга Регулярний чемпіонат

18:00 FC Respect – МФК Ковель

9 тур Перша ліга Регулярний чемпіонат

19:00 ФК Топільно – Камаз-Агро

20:00 Kroschu – Neris-Авангард

9 тур Друга ліга Регулярний чемпіонат

21:00 West Side – СК Вишків

СК ВНУ

9 тур Друга ліга Регулярний чемпіонат

10:00 ФК Стир – Покров

9 тур П’ята ліга Регулярний чемпіонат

11:00 ФК Легіон ТГ - FC Respect-3

12:00 ТТІ Нововолинськ-2 – ФК Бубнів

9 тур Четверта ліга Регулярний чемпіонат

13:00 ФК Ветеран Струмівка – ФК Гірка Полонка Фенікс ДПЗ

9 тур Третя ліга Регулярний чемпіонат

14:00 Теремно Хліб-2 – Бережанка-Метеор

15:00 White Band – Клевер Сторс

16:00 Локі – ФК Новатор Смолява

9 тур Четверта ліга Регулярний чемпіонат

17:00 ФК Мильськ – Колос Ветеран Ківерці

18:00 ФК Рать – ФК Воротнів

18.02.2024

ДЮСШ м. Нововолинськ

15:00 ТТІ Нововолинськ – Динамо

ОДЮСШ

¼ Плей-офф 1 матч Вища ліга

16:30 Надія-2 - BusMarket

17:20 ЛСТМ - Торпедо

9 тур Перша ліга Регулярний чемпіонат

18:10 НФК Локомотив – Володимирівка Ветеран

11 тур Суперліга Регулярний чемпіонат

19:00 Надія – Вотранс

9 тур Перша ліга Регулярний чемпіонат

19:50 FC Traders – Олімп

9 тур Друга ліга Регулярний чемпіонат

20:40 АСК Забороль – Vadrus

СК ВНУ

9 тур Третя ліга Регулярний чемпіонат

13:00 Надія-3 – ФК Дежа

14:00 ФК Грифон – Луцькцентр

9 тур Четверта ліга Регулярний чемпіонат

15:00 Любарт Junior - Imperium

9 тур П’ята ліга Регулярний чемпіонат

16:00 Володимирівка Ветеран-2 – ФК Фортуна

9 тур Четверта ліга Регулярний чемпіонат

17:00 Мідас-2 – ФК Дубнівська

9 тур Друга ліга Регулярний чемпіонат

18:00 FC Hawest – Respect-2

9 тур П’ята ліга Регулярний чемпіонат

19:00 Любарт Family – Мотор

20:00 BusMarket-2 – Олика-2