ПЛЕЙ-ОФ СТАРТУЄ НА ПОВНУ. КАЛЕНДАР

Футзал на Волині невпинно наближається до найбільш гарячої стадії – етапу плей-оф. Єдиний дивізіон, якому ще потрібно «добити» регулярний чемпіонат залишається П’ята ліга. Усі інші (окрім Суперліги) вже мають своїх чемпіонів та сформовані пари. Дехто, вже навіть провів перші матчі. Про все – у традиційному огляді турнірних розкладів. Починаємо з найсильніших.

СУПЕРЛІГА

Надзвичайно насичена боротьба в Суперлізі продовжується. Неймовірний сезон потихеньку рухається до вирішальних матчів, а ми досі маємо мінімум чотири команди, які боротимуться за головні нагороди. А за потрапляння на п’єдестал змагання ведуть абсолютно всі учасники: від першого до поточного останнього місця!

Так, втримався на вершині МФК «Ковель». Ковельчани, які якось невпевнено стартували, педантично набирають очки, обігруючи будь-яких суперників. Не змогли стати їм на заваді і майстри з «Респекта», які в рамках першого кола долали Кашубу і Ко (4:3). Цього разу представники міста залізничників взяли гору з рахунком 4:0. Нині у них 19 очок і попереду зустріч з МФК «Хорів».

Стільки ж балів вдалося здобути «Вотрансу». Команда Юрія Волошина проводить крутий рік, маючи реальні шанси взяти «золото» Суперліги. В минулі вихідні вони здолали амбітного опонента – «Надію» (3:0). Надалі Федецький і друзі поміряються силами з «Респектом», який після двох поспіль поразок опустився на сьоме місце (12 очок).

На третій сходинці розмістилося «Динамо». Столичні були скинуті з вершини ковельчанами та «Любартом», проте повернулися важливою виїзною перемогою над «ТТІ» - 3:1. Це дозволило їм зібрати 17 очок та опустити «князів» на четверту позицію. В наступному турі «Динамо» проведе матч з «пораненою» «Надією». Підопічні Віктора Ревка, зазнавши двох поразок поспіль, безумовно, будуть налаштовані лише на перемогу. Наразі вони йдуть п’ятими, маючи 13 очок та одну гру в запасі. Своєю чергою у «Любарта», який набрав 16 залікових пунктів, буде матч проти «ТТІ». Зауважимо, що в лучан наразі дві гри у запасі.

Зауважимо, що 24-25 лютого в Суперлізі буде пауза. Лише «Любарт» та «Хорів» проведуть пропущений тиждень тому матч між собою!

ВИЩА ЛІГА

А ось в рамках Вищої ліги плей-оф вже почалося. Чинний чемпіон «регулярки» «Вуд Еко Буд» зустрівся з млинівським «Атлетіком», який в останньому турі ледь не випав «за борт» пост-сезону. Амбітний колектив, який тренує відомий дитячий тренер Олександр Лисенко (ДЮФК «Любарт»), поганенько йшов крізь сезон. Проте сьогодні хлопці мають чудову нагоду втерти носа критикам та здійснити апсет. Перший крок для цього вже зроблено: перемога над «Вуд Еко Буд» з рахунком 2:1 у першому матчі. Зауважимо, що вирішальний гол забив Тимофій Денисюк, який ще восени захищав кольори «екологічних».  

Потужною вийшла зустріч між «ЛСТМ» та «Торпедо». І хоча за рахунком будівельники перемогли достатньо впевнено (3:0), події на паркеті були дуже напруженими, а підопічні Анатолія Мищука могли досягнути кращого для себе результату. В будь-якому разі, вони ще матимуть таку нагоду!

Після проведеної «репетиції» в рамках останнього туру регулярного чемпіонату, «Агромат» та «Акцент» зустрілися знову, але вже в 1/4 плей-оф. Насичений боротьбою матч завершився тріумфом продавців плитки та сантехніки над алкогольною мережею – 2:0. Попереду ще одне протистояння, в якому «горілчаним» необхідно знайти ключ до «Агромату». Або ж завершити змагання.

Минулорічний фіналіст «вишки» «Надія-2» в ¼ отримала в суперники третє місце «регулярки» та чинного абсолютного чемпіона Першої ліги «Бусмаркет». Будемо відверті, їхня битва вийшла напруженою, але менш цікавою через малу кількість голів. Мінімальну перемогу забрала «Надія-2» (1:0), але їхня перевага перед другим боєм буде зовсім мізерною. Особливо, проти такого опонента як «автомобілісти».

Зауважимо, що 24-25 лютого у Вищій лізі буде пауза.

ПЕРША ЛІГА

Золото Першої ліги, як і очікувалося, здобув амбітний колектив «Industrial West». Останнім, хто виник на їхнього шляху, став «Фіміам». Християни не змогли дати гідну відсіч чемпіону, поступившись 1:8 та попрощавшись з надіями на пост-сезон. Хоча, будемо відверті, їх і так не було. Своєю чергою підопічні Дмитра Рябіїка набрали 23 очки, не дозволивши переслідувачам наздогнати себе.

Головною силою, яка підтискала виробників і постачальників обладнання для торгових площ та складів, був «Ветеран». Команда з Володимирівки тривалий час йшла попереду всіх, але в останніх турах кілька разів втратила очки, чого стало достатньо, аби не стати регулярним чемпіоном. Незважаючи на класну перемогу над «Локомотивом» тиждень тому, вони другі – 20 очок.

Третю позицію виборов FC «Traders». Зробили вони це класним переможним спуртом наприкінці сезону. Важливу роль відіграли тріумфи над прямими конкурентами: «Ветераном» та «Локомотивом». Наостанок – 3:0 в битві з «Олімпом». І вуаля – 19 очок та бронза, якої для «трейдерів» вже мало хто і чекав.

Трішки до п’єдесталу не дотягнувся «Kroschu Lutsk». Фатальною стала кількатижнева несподівана поразка «Олімпу». І чудові подальші перемоги над «Локо» та «Neris-Авангард» не допомогли представникам відомого заводу виграти конкуренцію у трейдерів. У підсумку – 18 очок та вищезгаданий «Локомотив» в суперниках у плей-оф. Ну, і як ви зрозуміли, ківерчани в підсумку фінішували п’ятими, хоча теж до останнього боролися за нагороди.

Ну і останні три місця в вагоні плей-оф виявилися незмінними: «Топільно», «Neris Авангард» та «Камаз-Агро». У підсумку маємо наступні пари для 1/4:

 «Industrial West» – «Камаз-Агро»;

«Ветеран» – «Neris Авангард»;

FC «Traders» – «Топільно»;

«Kroschu Lutsk» - «Локомотив».

ДРУГА ЛІГА

До останнього трималася інтрига щодо долі «золота» у Другій лізі. Так, упродовж всього сезону у дивізіоні впевнено лідирував АСК «Забороль». Проте їх постійно переслідувало Духче. І нема де правди діти, представники Рожищенської громади були вкрай близькими, аби забрати титул регулярного чемпіона з-під носа у підопічних Валерія Міщука. Не вистачило одного залікового пункту.

Останній матч «Забороль» провів проти «Вадруса», розписавши з виробниками взуття мирову – 2:2. Це дозволило їм набрати 22 очки проти 21-го у Духче. І хоча Духче не програло жодної гри, здобувши перемогу і в очній сутичці з чемпіоном, їм не залишилося нічого, окрім як тішитися сріблом та налаштовуватися на реванш вже в плей-оф.  

Третю сходинку зберіг за собою СК «Вишків» – 15 очок. Не дотягнувся до них вищезгаданий «Вадрус», який фінішував четвертим. Але, зважаючи, на їхній дуже важкий початок – четверта підсумкова сходинка точно не виглядає поганим результатом. Їхнім суперником у плей-оф стане «West Side», який в останньому турі розписав мирову Вишковом – 4:4.

Після поразки від «Духче» вище шостої сходинки не зміг піднятися об’єднаний колектив «Луцьктепло-Четвертня». Тож їм доведеться провести двоматчевий бій з СК «Вишків». Своєю чергою «Hawest» з сьомого місця вийде на «Духче», а «Стир» з восьмої позиції потрапляє на «Забороль». Загалом, всі пари виглядають так:

АСК «Забороль» – «Стир»;

Духче – «Hawest»;

СК «Вишків» – «Луцьктепло-Четвертня»;

«Vadrus» – «West Side».

ТРЕТЯ ЛІГА

Після доволі стриманої для себе першої половини регулярного чемпіонату у Третій лізі, «Локі» набрав хід, здобув перемоги у всіх битвах та забрав золоті нагороди. В останньому протистоянні їм опонував «Новатор» зі Смоляви, поступившись 4:6.

Головний суперник та найближчий переслідувач команди Сергія Голоскокова – «White Band». Колектив, який тренується під керівництвом знаного дитячого фахівця Вадима Мойсеєва, провів гарний сезон, але до найвищих нагород не дістався. Наостанок – бойова нічия проти «Клевер Сторс» (5:5), яка, до речі, вийшла репетицією, оскільки представники мережі «Сімі» та «Сім23» опустилися на сьоме місце.  

«Бронзу» завоював «Грифон» (17 очок). Авіатори подарували нам багато класних протистоянь, враховуючи останнє проти «Луцьк-Центру». У підсумку, з відставанням в один заліковий пункт, вони фінішували третіми, також обійшовши на одне очко свого найближчого переслідувача «Надію-3». яка з таким самим мінімальним відривом втікла від п’ятої «Бережанки-Метеору».

Ще три путівки у плей-оф вибороли: «Дежа», «Клевер Сторс» та «Луцьк-Центр». Утворено наступні пари:

«ЛОКІ» – «Луцьк-Центр»;

«White Band» – «Клевер Сторс»;

«Грифон» – «Дежа»;

«Надія-3» – «Бережанка-Метеор».

ЧЕТВЕРТА ЛІГА

ФК «Ратнів» – регулярний чемпіон Четвертої ліги. Колектив з Луцького району набрав 23 очки та зумів захистити своє перше місце від амбітних переслідувачів. Тиждень тому вони просто знищили Воротнів (8:0), який ніколи не був «хлопчиками для биття».

Сріблі нагороди виборов Мильск. Підопічні Володимира Іщука, як і Ратнів, не програвали, але виграли на один матч менше. Після нічиєї 4:4 з «Колосом-2» вони фінішували з 21 очком. Слідом за ними – «Фенікс-Гірка Полонка». Об’єднана команда здобула 17 залікових пунктів і втрималася на п’єдесталі, хоча й втратила очки у двох останніх матчах.

Четверте та п’яті місця – «Колос-2» та Воротнів. Ківерчани були дуже-дуже близькими до «бронзи», але для цього необхідно було обіграти Гірку Полонку. Нічиєї, хоча і класної, виявилося недостатньо. Зауважимо, що сусіди по турнірці розпочнуть виступи у плей-оф особистим протистоянням.

А хто ж ще отримав бажану перепустку? Відповідь на це була ще минулого тижня. Лишалося лише розподілити місця. Тож, шості – «Imperium» (12 очок). Сьомі – «Любарт Junior» (10 очок). Восьмі – «Ветеран» Струмівка.

Пари 1/4 плей-оф:

ФК «Ратнів» – «Ветеран»;

Мильськ – «Любарт Junior»;

«Фенікс-Гірка Полонка» – «Imperium»;

«Колос-2» – ФК «Воротнів».

П’ЯТА ЛІГА

Регулярний чемпіонат в П’ятій лізі ще триває і ще може внести значні корективи, особливо, за право потрапити у плей-оф. Разом із цим можливі зміни і в першій трійці, яку нині очолює «ТТІ-2», маючи 19 очок в активі. Тиждень тому «зв’язківці» влаштували «рубанину» з ФК «Markson» - 6:6.

Їхні найближчі переслідувачі йдуть один за одним. Так, «Легіон ТГ» обіграв «Респект-3» (7:4) і піднявся на другу сходинку (16 очок). Одразу ж за ними розмістився «Ветеран-2» з Володимирівки (15 очок) та «Бусмаркет-2» (14 очок). Щоправда, «автомобілісти» мають на один проведений матч більше і прийдешній тур пропустять. Натомість «ТТІ-2» зійдеться з «Ветераном-2», а «Легіон ТГ» проекзаменує «Вуд Еко Буд-2», який докладає максимум зусиль, щоб застрибнути в останній «вагон» плей-оф.

Цікавою та дуже значущою для турнірного положення буде битва між «ЛюбартFamily» та «Фортуною». Команди є сусідами у таблиці, маючи по 11 очок. Кожна із них може ще і значно покращити свої позиції, і не потрапити у пост-сезон. Тож очікуємо на шалене протистояння. Як і між «Olam-Kesef-2» та ФК «Markson», яких розділяє лише один заліковий пункт. 

Субота  24.02.2024

СК ВНУ

¼ Плей-офф 1 матч. Четверта ліга

10.00 ФК Воротнів – Колос Ветеран Ківерці

11.00 Imperium – ФК Гірка Полонка

12.00 Любарт Junior – ФК Мильськ

13.00 ФК Ветеран Струмівка – ФК Ратнів

Неділя 25.02.2024

СК ВНУ

10 тур П’ята ліга Регулярний чемпіонат

13.30 Олика-2 – ФК Легіон ТГ

14.20 Respect-3 - Мотор

¼ Плей-офф 1 матч. Третя ліга

15.10 Луцьк Центр - Локі

10 тур П’ята ліга Регулярний чемпіонат

16.00 ТТІ Нововолинськ-2 – Володимирівка Ветеран-2

16.50 Любарт Family –ФК Фортуна

¼ Плей-офф 1 матч. Третя ліга

17.40 Надія-3 – Бережанка-Метеор

¼ Плей-офф 1 матч. Друга ліга

18.30 West Side - Vadrus

10 тур П’ята ліга Регулярний чемпіонат

19.20 Olam Kesef-2 – Markson Бубнів

¼ Плей-офф 1 матч. Третя ліга

20.10 ФК Дежа – Фк Грифон

21.00 Клевер Сторс – White band

ОДЮСШ

¼ Плей-офф 1 матч. Друга ліга

15:00 ЛуцькТепло-Четвертня – СК Вишків

¼ Плей-офф 1 матч. Перша ліга

16.00 ФК Топільно – FC TRADERS

16.50 Камаз-Агро - Industrial West

17.40 Neris-Авангард – Володимирівка Ветеран

11 тур Суперліга Регулярний чемпіонат

18.30 Любарт – МФК Хорів

¼ Плей-офф 1 матч. Перша ліга

19.20 ФК Локомотив - KROSCHU

¼ Плей-офф 1 матч. Друга ліга

20.10 ФК Стир Демидівка – АСК Забороль

21.00 FC Hawest - Духче