ПЕРШИЙ ВЕСНЯНИЙ ФУТЗАЛ. КАЛЕНДАР

Перші весняні футзальні вихідні у 2024 році обіцяють бути дуже цікавими. Продовжується пекельна боротьба в Суперлізі, визначається чемпіон П’ятої ліги та півфіналісти плей-оф усіх інших дивізіонів. Давайте розбиратися!

СУПЕРЛІГА

Надзвичайно насичена боротьба в Суперлізі продовжується. Неймовірний сезон потихеньку рухається до вирішальних матчів, а ми досі маємо мінімум чотири команди, які боротимуться за головні нагороди. А за потрапляння на п’єдестал змагання ведуть абсолютно всі учасники: від першого до поточного останнього місця!

Так, втримався на вершині МФК «Ковель». Ковельчани, які якось невпевнено стартували, педантично набирають очки, обігруючи будь-яких суперників. Не змогли стати їм на заваді і майстри з «Респекта», які в рамках першого кола долали Кашубу і Ко (4:3). Цього разу представники міста залізничників взяли гору з рахунком 4:0. Нині у них 19 очок і попереду зустріч з МФК «Хорів».

Стільки ж балів вдалося здобути «Вотрансу». Команда Юрія Волошина проводить крутий рік, маючи реальні шанси взяти «золото» Суперліги. В минулі вихідні вони здолали амбітного опонента – «Надію» (3:0). Надалі Федецький і друзі поміряються силами з «Респектом», який після двох поспіль поразок опустився на сьоме місце (12 очок).

На третій сходинці розмістилося «Динамо». Столичні були скинуті з вершини ковельчанами та «Любартом», проте повернулися важливою виїзною перемогою над «ТТІ» - 3:1. Це дозволило їм зібрати 17 очок та опустити «князів» на четверту позицію, хоча вони теж мають 17 залікових пунктів. В наступному турі «Динамо» проведе матч з «пораненою» «Надією». Підопічні Віктора Ревка, зазнавши двох поразок поспіль, безумовно, будуть налаштовані лише на перемогу. Наразі вони йдуть п’ятими, маючи 14 очок. Своєю чергою у «Любарта» буде матч проти «ТТІ». Зауважимо, що в лучан наразі ще є одна гра у запасі.

ВИЩА ЛІГА

А ось в рамках Вищої ліги плей-оф вже почалося. Чинний чемпіон «регулярки» «Вуд Еко Буд» зустрівся з млинівським «Атлетіком», який в останньому турі ледь не випав «за борт» пост-сезону. Амбітний колектив, який тренує відомий дитячий тренер Олександр Лисенко (ДЮФК «Любарт»), поганенько йшов крізь сезон. Проте сьогодні хлопці мають чудову нагоду втерти носа критикам та здійснити апсет. Перший крок для цього вже зроблено: перемога над «Вуд Еко Буд» з рахунком 2:1 у першому матчі. Зауважимо, що вирішальний гол забив Тимофій Денисюк, який ще восени захищав кольори «екологічних». 

Потужною вийшла зустріч між «ЛСТМ» та «Торпедо». І хоча за рахунком будівельники перемогли достатньо впевнено (3:0), події на паркеті були дуже напруженими, а підопічні Анатолія Мищука могли досягнути кращого для себе результату. В будь-якому разі, вони ще матимуть таку нагоду!

Після проведеної «репетиції» в рамках останнього туру регулярного чемпіонату, «Агромат» та «Акцент» зустрілися знову, але вже в 1/4 плей-оф. Насичений боротьбою матч завершився тріумфом продавців плитки та сантехніки над алкогольною мережею – 2:0. Попереду ще одне протистояння, в якому «горілчаним» необхідно знайти ключ до «Агромату». Або ж завершити змагання.

Минулорічний фіналіст «вишки» «Надія-2» в ¼ отримала в суперники третє місце «регулярки» та чинного абсолютного чемпіона Першої ліги «Бусмаркет». Будемо відверті, їхня битва вийшла напруженою, але менш цікавою через малу кількість голів. Мінімальну перемогу забрала «Надія-2» (1:0), але їхня перевага перед другим боєм буде зовсім мізерною. Особливо, проти такого опонента як «автомобілісти». 

ПЕРША ЛІГА

Перша ліга також дісталася до стадії плей-оф і ми вже стали свідками матчів 1/4. Розпочнімо з чинних чемпіонів «регулярки» «Industrial West», яким у суперники випав непоступливий «Камаз-Агро». Представники Рівненщини минулий сезон пропускали, а в цьому з величезними зусиллями ледь-ледь застрибнули в «останній вагон» пост-сезону. Безумовно, мало хто давав їм шанси у протистоянні з номером один дивізіону, але матч вийшов доволі напруженим. Фаворит переміг з мінімальною перевагою – 2:1.

Важко було й іншому лідеру в чемпіонаті, а саме срібному призеру регулярної першості – «Ветерану» з Володимирівки. Їхнім опонентом став непоступливий та впертий «Neris-Авангард». У підсумку і тут фіксуємо мінімальну перемогу – 2:1. Подивимося, чи зможуть виробники заморожених овочів та фруктів здійснити гучний «апсет».

Можливо несподівано, а можливо і ні, але Топільно здобуло круту перевагу перед матчем-відповіддю з FC «Traders». «Трейдери», зважаючи на дуже успішну кінцівку в регулярному чемпіонаті у їхньому виконанні, в моїх очах точно виглядали фаворитами пари. Проте Топільно вирішило начхати на мої думки й обіграло опонентів з рахунком 4:1. Тепер FC «Traders» повинні дивувати та виконувати «камбек».

На всі 100% вирішення долі півфіналіста в дуеті Kroschu Lutsk та «Локомотива» переноситься на матч-відповідь. Причина банальна та проста – нічия у першій зустрічі. Фінальний свисток зафіксував нічию 2:2.

ДРУГА ЛІГА

Регулярний чемпіон Другої ліги АСК «Забороль» в рамках 1/4 отримав в суперники демидівський «Стир» і в першому матчі зробив непогану заявку на вихід в 1/2, здобувши перемогу – 3:0. Очікувати, що підопічні Валерія Міщука відпустять цю перевагу, певно, що не варто.

Теж саме можна сказати і про їхнього головного суперника в «регулярці» - «Духче». Представники Рожищенської громади розібралися з «Hawest» - 4:1. Аграріям необхідно буде дуже напружитися, щоб переламати хід протистояння.

Чудова інтрига зберігається у парі «Луцьктепло-Четвертня» та СК «Вишків». Комунальники, які фінішували шостими, мінімально обіграли бронзового призера – 3:2. Попереду нас чекає спекотна розв’язка!

Своєю чергою «Vadrus» заробив кращу перевагу. Виробники взуття обіграли «West Side» з рахунком 4:2. Але, ми чудово знаємо, що два голи – це майже ніщо у футзалі, особливо, коли змагаються більш-менш рівні суперники. 

ТРЕТЯ ЛІГА

Огляд першого раунду плей-оф розпочинаємо з апсету. Чинний регулярний чемпіон «ЛОКІ» не зміг знайти ключів до «Луцьк-Центру». Андердог нав’язав грізному опоненту своє бачення гри та зумів вирвати дещо сенсаційну перемогу 3:2. Звісно, Притулюк і Ко квиток у півфінал не подарують і спробують реабілітуватися у матчі-відповіді.

«White Band» та «Клевер сторс» після репетиції в рамках останнього туру «регулярки» знову зійшлися на паркеті і цього разу вже змогли визначити переможця. Ним стали підопічні Володимира Тачинського. Цифри на табло – 3:1. Безумовно, представники мережі «Сімі» та «Сім23» ще мають шанси і спробують втерти носа скептикам.

Максимум інтриги зберігається в протистоянні «Дежі» та «Грифона». Авіатори здобули непросту перемогу 2:1 і тепер готуються втримати цей результат. Можемо не сумніватися, хлопці з Колодежі спробують цьому завадити.  

Ну і наостанок – «Надія-3» обіграла «Бережанку-Метеор». Битва знаних колективів завершилася з рахунком 4:2, який також обіцяє непрохідний матч-відповідь, а справжню боротьбу. Чекаємо!

ЧЕТВЕРТА ЛІГА

З несподіванки стартувало плей-оф і в Четвертій лізі. «Ратнів», який без поразок пролетів «регулярку», забравши заслужене золото, оступився в битві з «Ветераном» зі Струмівки, зазнавши мінімальної поразки – 2:3. Другий матч очікується просто шаленим!

Своєю чергою ФК «Мильськ» зробив собі хорошу перевагу у протистоянні з «Lubart Junior». Підростаючі «князі» поступилися срібним призерам регулярного чемпіонату з рахунком 0:3. Будемо відверті, шанси, що «Мильськ» відпустить цю перевагу – мінімальні.

Одна з найбільш «гострих» пар на папері – «Фенікс-Гірка Полонка» та «Imperium». Обом колективам характерна схильність до жорсткої боротьби та непоступливості. У підсумку, маємо цілком логічний результат першої зустріч – 2:2.

А ось «Колос-2» може розслабитися, але зовсім трішки. Вони обіграли ФК «Воротнів» - 3:0. Перевага непогана, але не гарантує нічого. Разом із цим  - спиться трошки краще. Бо ж думати, як втримати результат простіше, ніж зробити «камбек».

П’ЯТА ЛІГА

Команди П’ятої ліги продовжують боротьбу за «золото» регулярного чемпіонату та за право вийти у плей-оф. Хоча ні. Усі квитки на пост-сезон вже «продано». Але ще можна поборотися за кращі місця у «потязі».

Так, вперше на вершину турнірної таблиці вирвався «Легіон ТГ». Амбітний колектив з Городищенської громади проводить крутий сезон. Своєю останньою перемогою з рахунком 10:4 вони перекрили шлях далі для «Вуд Еко Буду-2». Наостанок на «легіонерів» чекає зустріч з «Мотором», який перебуває на останній сходинці. Їхні основні опоненти «ТТІ-2» мають стільки ж очок (19), але два матчі у запасі. Один із них відбудеться у четвер, 29 лютого, проти «Ветерана-2». А на вихідних «зв’язківці» повинні зійтися з «ЛюбартFamily». Ветерани закриватимуть «регулярку» битвою з «Olam-Kesef-2».  

Важливим для остаточного розподілення місць буде зустріч між «Бусмаркетом-2» та «Markson» з села Бубнів. Обидві команди мають по 14 очок та є сусідами у турнірній таблиці: четверта та п’ята сходинки. Також, шанс піднятися має і «Фортуна». Нині вони замикають зону плей-оф, але у разі перемоги та поразки когось із прямих конкурентів – сиутація може трохи змінитися. Останню гру регулярного сезону хлопці проведуть проти «Респекта-3».  

КАЛЕНДАР

Субота 02.03.2024

ОДЮСШ

 

¼ Плей-офф 2 матч. Перша ліга

20:00 Камаз-Агро – Industrial West

¼ Плей-офф 2 матч. Вища ліга

21:00 Надія-2 - BusMarket

 

Неділя 03.03.2024

ОДЮСШ

¼ Плей-офф 2 матч. Вища ліга

18:00 Akcent – Агромат

12 тур Суперліга, Регулярний чемпіонат

18:50 Надія – Динамо

19:40 Вотранс – Respect

¼ Плей-офф 2 матч. Вища ліга

20:30 Торпедо – ЛСТМ

21:20 Вуд Еко Буд Олика – Атлетік Млинів

Спорткомплекс ВНУ

11 тур П’ята ліга, Регулярний чемпіонат

10:00 Respect-3 – ФК Фортуна

11:00 ФК Легіон – Мотор

¼ Плей-офф 2 матч. Четверта ліга

12:00 ФК Рать – ФК Ветеран Струмівка

11 тур П’ята ліга, Регулярний чемпіонат

13:00 Любарт Family – ТТІ Нововолинськ-2

14:00 BusMarket-2 – ФК Бубнів

¼ Плей-офф 2 матч. Четверта ліга

15:00 Imperium – ФК Гірка Полонка

¼ Плей-офф 2 матч. Друга ліга

16:00 FC Hawest – Духче

17:00 СК Вишків – Луцьктепло-Четвертня

¼ Плей-офф 2 матч. Третя ліга

18:00 White Band – Клевер Сторс