ПЛЕЙ-ОФ БЛИЗЬКО. КАЛЕНДАР

В минулі вихідні на спортивних майданчиках Луцька відбулися ¼ усіх кубкових змагань, які проходять під егідою АМФВ. У великій кількості драматичних матчів, було визначено півфіналістів, які продовжать боротьбу за трофеї. Детальніше про це розповімо згодом.

В прийдешній вікенд на арени повернуться регулярні чемпіонати, які підходять до власного апогею. Ще два тури (та один у Вищій лізі) і ми будемо на 100% знати усіх учасників стадії плей-офф. Звісно, окрім Суперліги, де змагання відбуваються у два кола. В будь-якому разі, оглянемо розклад сил у кожному дивізіоні

СУПЕРЛІГА  

Цьогорічний сезон в Суперлізі виглядає одним із найбільш інтригуючих за весь час існування АМФВ, оскільки велика кількість команд продовжує боротьбу за нагороди і за п’ять турів до кінця абсолютно нічого незрозуміло!

Так, лідерство продовжує втримувати «Динамо», на яке у неділю чекає протистояння з «Любартом». «Князі» досі перебувають у нижній частині турнірної таблиці, проте після вчорашньої перемоги над «Вотрансом», підопічні Бугайчука відстають від першої сходинки лише на чотири очки та мають дві гри у запасі, одна з яких відбудеться 8 лютого у Нововолинську проти місцевого «ТТІ». Хоча спортивні завдання на чемпіонат області перед «Любартом» не стоять, флагман волинського футзалу, очевидно, ще буде боротися за золоті нагороди.

Після вчорашньої поразки «Вотранса», зберіг за собою друге місце МФК Ковель. В суботу, на домашній арені, вони приймуть «Надію». Можемо не сумніватися, перемога над командою Миколи Радька посилить амбіції ковельчан. Головний трофей Волині давно не відправлявся у це чудове місто. Зазначимо, в «Надії», як і у Ковеля, 13 очок, але є ще один матч в запасі. 

Стільки ж залікових пунктів і у «Вотранса». Автомобілісти також боротимуться за нагороди до самого кінця. Безумовно, що і президент, і гравці клубу не відмовляться приміряти на собі «золото» Суперліши. Наступний їхній суперник – «ТТІ».  Яке, хоча і розміщене на шостому місці, відстає від «Вотранса» всього на два очки, але й має «фору» в одну гру (власне, матч з «Любартом», згаданий вище).

Окрім цього, згадаємо про «Респект» та МФК «Хорів», які в наступному турі зустрінуться між собою. Поважні нині п’яті (12 очок), Хорів – сьомий (9 очок).

ВИЩА ЛІГА

Лідером Вищої ліги, який утримує вершину упродовж значної частини «регулярки», є «Вуд Еко Буд» (19 очок). Оличани нещодавно зазнали першої поразки від прямого конкурента «Бусмаркета», але потім відновили баланс перемогою над «Акцентом». Надалі їх чекає зустріч з Пірванче. Хлопцям буде достатньо нічиєї, щоб стати регулярними чемпіонами!

Продавці автомобільних запчастин відстають «екологічних» на три очки. Щоб зберігати можливість скористатися ймовірною «осічкою» конкурента, їм необхідно здобувати перемогу над «Торпедо», яке буде максимально вмотивоване, оскільки хоче застрибнути в «останній вагон» стадії плей-оф.

Прямо в потилицю «Бусмаркету» дихає «ЛСТМ». Чинний абсолютний чемпіон «вишки» в наступному турі повторить минулорічний фінал, зігравши з «Надією-2», яка зараз йде шостою (10 очок).

Дуже гаряче і на нижніх поверхах Вищої ліги. Боротьба за путівку у пост-сезон тут розгорнулася не на життя, а на смерть, якби жорстко це не звучало. Важливим протистоянням в цьому контексті буде зустріч «Атлетіка» та «Куража». Останнім вкрай необхідно перемагати в двох матчах, які лишилися. Лише в такому випадку, вони зберігають теоретичні шанси на плей-оф.

Також цікава і 100% така, що гідна називатися грою за «шість очок», стане битва між «Агроматом» та «Акцентом». Обидва колективи мають по 12 очок і кожен із них прагне зачепитися за п’єдестал регулярки (хоча вже не зачепиться). Разом із цим це протистояння може стати репетицією майбутньої зустрічі цих команд у плей-оф, якщо вони так і фінішують на четвертій та п’ятій позиціях.

ПЕРША ЛІГА  

За два тури до фінішу регулярного чемпіонату ми маємо двох лідерів у Першій лізі з 17 очками в активі: «Ветеран» Володимирівка та «Industrial West». Підопічні Олександр Тищенка наступну гру проведуть проти найближчого переслідувача першої трійки – FC «Traders» (13 очок). А ось виробники та постачальники обладнання для торгових площ та складів поміряються силами з аутсайдером «Олімпом». До слова, між собою колективи вже зустрічалися та розписали мирову – 3:3.

Дуже важливою для кінцевого турнірного розкладу буде гра між третім «Локомотивом» та п’ятим «Kroschu Lutsk». Обидві команди є більш ніж амбітними і обидві 100% потраплять до плей-оф. Лишилося зрозуміти, з якого місця.

Відносно спокійно себе можуть почувати Топільно та «Neris-Авангард» - шосте та сьоме поточні місця. Перші мають дев’ять очок, другі – вісім. Найближчі переслідувачі, які боряться за останній квиток у пост-сезон – «Камаз-Агро» та «Фіміам» (по 4 очки).

ДРУГА ЛІГА

Лідерство у Другій лізі надалі втримує АСК «Забороль». Підопічні Валерія Міщука вже вийшли в ½ Кубка Прогресу і тепер абсолютно точно хочуть додати в актив золоті нагороди регулярного чемпіонату. Наступним, хто спробує завадити їм у цьому, стане «Респект-2», який, своєю чергою, веде активну боротьбу за вихід у плей-офф. Зараз «поважні» мають сім очок та дев’яте місце.

Найближчим переслідувачем і єдиним, хто відібрав очки у лідера, є ФК «Духче». Представники Рожищенської громади мають 15 залікових пунктів перед прийдешнім матчем проти «West Side», який, маючи 11 балів, йде четвертим, підпираючи СК «Вишків», у якого така ж кількість очок.

Переслідує їх «Вадрус», на який чекає зустріч з «Покровом». Православні, хоча і демонструють непоганий футзал, йдуть останніми, але все ще зберігають надію заскочити на восьме місце та продовжити боротьбу за абсолютний титул. Звісно, для цього їм необхідно перемагати виробників взуття, що буде непросто. Відзначимо, що тут на нас чекає цікава тренерська заруба між Олександром Лисенком та Дмитром Голоскоков, які є визнаними в області фахівцями.

Вищезгаданий Вишків, якщо хоче зберегти за собою третю сходинку, повинен в наступному турі перемагати непростого опонента «Hawest». Аграрії зараз як ніколи небезпечні, оскільки через ряд невдач опустилися на восьму сходинку. І тепер, коли вони не мають права на помилку, ймовірно, будуть дуже непростим суперником.

Не менш важливим буде битва між «Луцьктеплом-Четвертнею» та «Стиром». Безумовно, ще один матч за «шість очок». Наразі обидва колективи мають по вісім і розділяють шосте та сьоме місця.

ТРЕТЯ ЛІГА

В Третій лізі розклад сил є дуже лінійним з поступовим зниженням від першого до останнього місця без великих розривів в очках. Зважаючи на це, два останні тури будуть визначальними на всіх «поверхах» боротьби. Лідером турнірної таблиці є «ЛОКІ» (15 очок). На них чекає непростий матч проти дев’ятого «Теремно хліба-2». Чому непростий? Бо пекарі 100% будуть боротися, щоб таки потрапити у пост-сезон.

Слідом за «ЛОКІ» йде «White Band» (14 очок). Підопічні Володимира Тачинського зі ще одним претендентом на нагороди «Бережанкою-Метеором». Один із найстаріших клубів має у своєму активі 12 очко і йде п’ятим. Перемоги у наступних іграх цілком можуть підняти команду на п’єдестал.

По 13 очок мають «Грифон» та «Надія-3». Авіатори спробують закріпитися та покращити власні позиції в битві з «Дежею». А ось на колектив Віктора Ревка чекає протистояння з «Новатором». І одним, і іншим доведеться боротися з суперниками, які прагнуть застрибнути в останній вагон плей-оф.

Також ми станемо свідками зустрічі шостої та сьомої сходинок – «Клевер Сторс» та «Луцькцентру».

ЧЕТВЕРТА ЛІГА  

А ось в Четвертій лізі вже майже відомі усі учасники плей-офф. Ситуація може змінитися тільки у разі двох підряд перемог від Дубнівської або «Мідасу-2» і нуль очок в наступних іграх від «ЛюбартJunior». Будемо відверті, такий розклад є малоймовірним. До слова, в наступному турі «Дубнівська» зустрінеться саме з «юними князями». «Мідас-2» зійдеться з «Ветераном» зі Струмівки.

Натомість, жорстка боротьба розгорнеться за першу трійку. Нині попереду всіх йде Ратнів. Хлопці жодного разу не поступалися, мають 19 очок і доволі впевнено рухаються до золотих нагород. В найближчі вихідні їх чекає зустріч  з «Imperium». Їхні найближчі переслідувачі Мильск (17 очок) та «Гірка Полонка-Фенікс» (16 очок) проведуть очну зустріч, під час якої визначать сильнішого.

Також цікавий матч – «Воротнів» проти «Колос-2». Битва четвертого та п’ятого місць, яка, дуже ймовірно, може стати репетицією подальшого протистояння цих суперників у плей-офф.

П’ЯТА ЛІГА

Ну і наостанок – П’ята ліга. Тут в нас одноосібний лідер, скинути якого з вершини вже, фактично, нереально. Так, «ТТІ-2» має 18 очок та відрив в чотири пункти від «Бусмаркета-2». Ці вихідні «зв’язківці» пропустять, а ось продавці автозапчастин спробують наблизитися до них у матчі «Легіоном ТГ», який йде п’ятим, має гру у запасі та цілком ще може «атакувати» п’єдестал, зважаючи на те, що від третьої сходинки вони відстають всього на один заліковий пункт.

Цю третю позицію обіймає «Ветеран-2», який у наступному турі зіграє з «Мотором» - головним аутсайдером. А ось Бубнів, який як і «Легіон ТГ» має 10 у графі, поміряється силами з «Фортуною», яка йде восьмою і 100% буде грати виключно на перемогу, щоб втриматися в зоні плей-офф і за можливості покращити власні позиції.

Також у восьмому турі ми побачимо зустріч «ЛюбартFamily» (8 очок) з «Респектом-3» (4 очки) і битву між «Olam Kesef-2» (9 очок) та «Вуд Еко Буд-2».

КАЛЕНДАР

Субота 10.02.2024

ДЮСШ м. Ковель

10 тур. Суперліга, Регулярний чемпіонат

16.00 МФК Ковель – Надія Хорів

ОДЮСШ

8 тур. Перша ліга, Регулярний чемпіонат

18.00 FC Traders – Володимирівка Ветеран

18.50 Пірванче – Вуд Еко Буд Олика

9 тур. Вища ліга, Регулярний чемпіонат

19.40 Торпедо – BusMarket

8 тур. Перша ліга, Регулярний чемпіонат

20.30 НФК Локомотив – Kroschu Lutsk

21.20 ХФК Фіміам – Камаз-Агро

Спорткомплекс ВНУ

8 тур. П’ята ліга, Регулярний чемпіонат

15.00 ФК Бубнів – ФК Фортуна

8 тур. Третя ліга, Регулярний чемпіонат

15.50 Теремно Хліб-2 – Локі

8 тур. П’ята ліга, Регулярний чемпіонат

16.40 Володимирівка Ветеран-2 – Мотор

17.30 Olam Kesef-2 – Олика-2

8 тур. Друга ліга, Регулярний чемпіонат

18.20 ФК Стир Демидівка – Луцьктепло-Четвертня

8 тур. Четверта ліга, Регулярний чемпіонат

19.10 ФК Воротнів – Колос-2 Ветеран

8 тур. Друга ліга, Регулярний чемпіонат

20.00 FC Respect-2 – АСК Забороль

20:50 Industrial West – Олімп

Неділя 11.02.2024

ОДЮСШ

9 тур. Вища ліга, Регулярний чемпіонат

16.00 Кураж – Атлетік Млинів

10 тур. Суперліга, Регулярний чемпіонат

16.50 Динамо - Любарт

17.40 Вотранс – ТТІ Нововолинськ

18.30 МФК Хорів – FC Respect

9 тур. Вища ліга, Регулярний чемпіонат

19.20 ЛСТМ – Надія-2

20.10 ФК Топільно – Neris-Авангард

21.00 Агромат – Akcent

Спорткомплекс ВНУ

8 тур. П’ята ліга, Регулярний чемпіонат

08.00 BusMarket-2  – ФК Легіон ТГ

8 тур. Четверта ліга, Регулярний чемпіонат

08.50 ФК Рать – Іmperium

09.40 Любарт Junior – ФК Дубнівська

10.30 ФК Ветеран Струмівка – Мідас-2

11.20 ФК Мильськ – ФК Гірка Полонка Фенікс ДПЗ

8 тур. Третя ліга, Регулярний чемпіонат

12.10 ФК Грифон – ФК Дежа

13.00 Клевер Сторс – Луцьк Центр

13.50 White Band – Бережанка-Метеор

8 тур. Перша ліга, Регулярний чемпіонат

14.40 FC Hawest – СК Вишків

8 тур. Друга ліга, Регулярний чемпіонат

15.30 West Side – Духче

8 тур. Третя ліга, Регулярний чемпіонат

16.20 Надія-3 – ФК Новатор Смолява

8 тур. П’ята ліга, Регулярний чемпіонат

17.10 Любарт Family – Respect-3

8 тур. Друга ліга, Регулярний чемпіонат

18.00 Покров - Vadrus