ПРИСТРАСТІ НАРОСТАЮТЬ. КАЛЕНДАР

Вихідні не за горами, а отже й час ознайомитися із матчами, які нас чекають, та актуальними розкладами з кожного дивізіону. Традиційно, починаємо з еліти

СУПЕРЛІГА

За декілька турів до фінішу пристрасті у Суперлізі добралися до максимальної позначки. Якщо в минулому році долю золота вирішувала особиста боротьба між «Любартом» та «Надією» в останній битві чемпіонату, то сьогодні інтрига настільки висока, що людям зі слабкою психікою за цим краще не спостерігати, бо може поїхати «дах»!

Так, після мінімальної поразки від «Любарта», тричі поспіль переміг «Вотранс» (остання перемога над «Респектом» - 4:1), чим дозволив собі повернутися на вершину дивізіону. Нині у транспортників 22 очки та матч проти МФК «Хорів» в найближчий вікенд.  Схожа історія й у луцького «Динамо». Програвши важливу битву «Любарту», «столичні» здобули дві дуже необхідні перемоги, зокрема, обігравши тиждень тому «Надію» - 5:3. Наразі вони мають 20 очок і чекають на зустріч з «Респектом»

Стільки ж залікових пунктів мають і «князі». В середу вони провели пропущений матч проти МФК «Хорів» - 2:0. У суботу на підопічних Назара Бугайчука чекає ще одна перенесена битва – проти «ТТІ». А в неділю, вже в рамках календарного туру хлопці поміряються силами з МФК «Ковель» і це, безумовно, буде центральний матч туру. Ковельчани, дещо несподівано програвши МФК «Хорів» на домашньому паркеті, втратили лідерство і сіли на четверту сходинку. У їхньому розпорядженні 19 очок. 

Далі йде неодноразово згаданий вище МФК «Хорів» (15 очок) та їхні односільчани «Надія» (14 очок). Замикають дивізіон «Рекспект» (12 очок) та «ТТІ» (11 очок). До слова, зв’язківців в 13 турі повинні зійтися з «Надією».

ВИЩА ЛІГА

У Вищій лізі вже розпочинаються півфінальні протистояння. Найбільш несподіваний учасник цієї стадії (хоча далеко не для всіх) – млинівський «Атлетік». Команда, яка ледь-ледь пробилася в плей-оф з останнього прохідного місця, залишила за бортом змагань регулярного чемпіона «Вуд Еко Буд». До мінімальної перемоги 2:1 колектив, яким опікується Олександр Лисенко, додав нічию 1:1, якої було достатньо. Їхнім суперником у півфіналі стануть чинні абсолютні чемпіони «вишки» - ЛТСМ. Будівельники не без проблем пройшли «Торпедо», вирвавши путівку у півфінал у дуже непростій боротьбі.

В другій парі побачимо битву «Акцента» та «Бусмаркета». Горілчані ефектно пройшли «Агромат», маючи  поразку в першому матчі 0:2, хлопці змогли зібратися та перевернути все з ніг на голову перемогою 4:0. А ось «транспортникам» взагалі довелося виборювати право грати далі в рамках лотереї, яка виявилася вдалою для них, але залишила за бортом «Надію-2».

ПЕРША ЛІГА

«Industrial West» – наразі єдині, хто пробив шлях до ½. Офіційні дилери заводу «Модерн-Експо» на класі пройшли «Камаз-Агро», здобувши дві перемоги над ними: 2:1 та 4:2.

Разом із цим всі інші півфіналісти будуть визначені у найближчі вихідні, оскільки в минулу суботу були скасовані всі матчі, проведення яких планували у спорткомплексі. Нелегко у першому матчі було срібному призеру регулярної першості – «Ветерану» з Володимирівки. Їхнім опонентом став непоступливий та впертий «Neris-Авангард». У підсумку фіксуємо мінімальну перемогу – 2:1. Подивимося, чи зможуть виробники заморожених овочів та фруктів здійснити гучний «апсет».

Можливо несподівано, а можливо і ні, але Топільно здобуло круту перевагу перед матчем-відповіддю з FC «Traders». «Трейдери», зважаючи на дуже успішну кінцівку в регулярному чемпіонаті у їхньому виконанні, в моїх очах точно виглядали фаворитами пари. Проте Топільно вирішило начхати на мої думки й обіграло опонентів з рахунком 4:1. Тепер FC «Traders» повинні дивувати та виконувати «камбек».

На всі 100% вирішення долі півфіналіста в дуеті Kroschu Lutsk та «Локомотива» переноситься на матч-відповідь. Причина банальна та проста – нічия у першій зустрічі. Фінальний свисток зафіксував нічию 2:2.

ДРУГА ЛІГА

Своєю чергою в Другій лізі маємо двох півфіналістів. Так, впевнено в ½ пробилося «Духче». Хлопці з Рожищенської громади трішки не дотягнули до золота в «регулярці», але тепер спробують забрати абсолютне чемпіонство. «Hawest» надати потужний опір не зміг і поступився підопічним Євгена Поліщука за сумою двох зустрічей – 6:16. Також далі пробився об’єднаний колектив «Луцьктепло-Четвертня». Комунальники доволі впевнено не пропустили в півфінал бронзового призера регулярної першості СК «Вишків» (3:2, 4:0).

Також нагадаємо, що регулярний чемпіон Другої ліги АСК «Забороль» в рамках 1/4 отримав в суперники демидівський «Стир» і в першому матчі зробив непогану заявку на вихід в 1/2, здобувши перемогу – 3:0. Очікувати, що підопічні Валерія Міщука відпустять цю перевагу, певно, що не варто.

А ось в битві між «Вадрусом» та «West Side» можливо все. Перевага виробників взуття становить всього два голи. Звісно, вони будуть фаворитами, але списувати «західних» з рахунків точно не варто.

ТРЕТЯ ЛІГА

В Третій лізі плей-оф розпочалося з апсету. Чинний регулярний чемпіон «ЛОКІ» не зміг знайти ключів до «Луцьк-Центру». Андердог нав’язав грізному опоненту своє бачення гри та зумів вирвати дещо сенсаційну перемогу 3:2. Звісно, Притулюк і Ко квиток у півфінал не подарують і спробують реабілітуватися у матчі-відповіді, який відбудеться 7 березня.

Максимум інтриги зберігається в протистоянні «Дежі» та «Грифона». Авіатори здобули непросту перемогу 2:1 і тепер готуються втримати цей результат. Можемо не сумніватися, хлопці з Колодежі спробують цьому завадити. Ну і «Надія-3» обіграла «Бережанку-Метеор». Битва знаних колективів завершилася з рахунком 4:2, який також обіцяє непрохідний матч-відповідь, а справжню боротьбу.

А ось «White Band» та «Клевер Сторс» свою битву завершили. І була вони шикарною! Підопічні Володимира Тачинського розпочали серію з перемоги 3:1. Але як ми і прогнозували, представники популярної мережі «Сімі» та «Сім23» без бою не здадуться. У підсумку – 4:2. Та серія пенальті, в якій успіх посміхнувся саме «White Band».

ЧЕТВЕРТА ЛІГА

З несподіванки стартувало плей-оф і в Четвертій лізі. «Ратнів», який без поразок пролетів «регулярку», забравши заслужене золото, оступився в битві з «Ветераном» зі Струмівки, зазнавши мінімальної поразки – 2:3. Здавалося б, що чемпіон у небезпеці, але ні. Підопічні Михайла Костюка розізлилися і через тиждень видали 10:2 на свою користь.

Одна з найбільш «гострих» пар на папері – «Фенікс-Гірка Полонка» та «Imperium». Обом колективам характерна схильність до жорсткої боротьби та непоступливості. У підсумку це вилилося у цілком логічний результат першої зустрічі – 2:2. Проте в другому поєдинку «Imperium» зміг переламати хід подій на свою користь, здобувши перемогу 5:2.

Своєю чергою ФК «Мильськ» зробив собі хорошу перевагу у протистоянні з «Lubart Junior». Підростаючі «князі» поступилися срібним призерам регулярного чемпіонату з рахунком 0:3. Будемо відверті, шанси, що «Мильськ» відпустить цю перевагу – мінімальні.

«Колос-2» також може розслабитися, але зовсім трішки. Вони обіграли ФК «Воротнів» - 3:0. Перевага непогана, але не гарантує нічого. Разом із цим  - спиться трошки краще. Бо ж думати, як втримати результат простіше, ніж зробити «камбек».

П’ЯТА ЛІГА

Поки головний нововолинський колектив йде останнім в елітному дивізіоні Волині, їхні найближчі дублери, які цьогоріч дебютували в рамках чемпіонату області, стали переможцями Регулярного чемпіонату Волині. «ТТІ-2» обійшли «ТГ Легіон» на три очки, набравши загалом 25. На третьому місці нині «Бусмаркет-2», але ситуація ще може змінитися, оскільки лишився один матч: між «Ветераном-2» та «Olam Kesef-2». Якщо гравці з Володимирівки переможуть, завоюють бронзові нагороди. Своєю чергою представники Рівненщини можуть піднятися з восьмої на п’яту сходинку.

 

КАЛЕНДАР

Субота 09.03.24

ОДЮСШ

Суперліга, 12 тур, Регулярний чемпіонат

19:00 Любарт – ТТІ Нововолинськ

Суперліга, 13 тур, Регулярний чемпіонат

19:50 Вотранс – МФК Хорів

¼ Плей-оф 2 матч. Друга ліга

20:40 АСК Забороль – ФК Стир Демидівка

¼ Плей-оф 2 матч. Перша ліга

21:30 Kroschu – НФК Локомотив

Неділя 10.03.24

ОДЮСШ

¼ Плей-оф 2 матч. Третя ліга

8:00 ФК Грифон – ФК Дежа

¼ Плей-оф 2 матч. Четверта ліга

8:50 ФК Мильськ – Любарт Junior

Суперліга, 13 тур, Регулярний чемпіонат

17:30 Любарт – МФК Ковель

18:20 Respect – Динамо

Півфінал плей-оф, 1 матч. Вища ліга

19:10 Атлетік Млинів – ЛСТМ

¼ Плей-оф 2 матч. Перша ліга

20:00 Neris-Авангард – Володимирівка Ветеран

Півфінал плей-оф, 1 матч. Вища ліга

21:00 Akcent – BusMarket  

СК ВНУ

¼ Плей-оф 2 матч. Перша ліга

17:30 FC Traders – ФК Топільно

П’ята ліга, 10 тур, Регулярний чемпіонат

18:20 Olam Kesef-2 – Володимирівка Ветеран-2

¼ Плей-оф 2 матч. Третя ліга

19:10 Бережанка-Метеор – Надія-3

¼ Плей-оф 2 матч. Четверта ліга

20:00 Колос-2 Ветеран – ФК Воротнів

¼ Плей-оф 2 матч. Друга ліга

21:00 Vadrus – West Side