ФІНАЛИ. КАЛЕНДАР

Любителям футзалу з кожним днем стає все сумніше. На дворі постійно теплішає, прокидаються футбольні команди, а наш сезон підходить до свого логічного завершення. Ми вже маємо нового чемпіона Суперліги – «Вотранс». У неділю дізнаємося і переможця «вишки». А всі інші ще на крок наблизяться до фіналу обласної першості. Давайте про все по черзі.

Отже, «транспортників» дістати вже неможливо, проте за срібні нагороди елітного дивізіону Волині боротьба ще триває. Все залежить від результату матчу між «Любартом» та «Надією». Якщо «князі» переможуть – завершать другими. Якщо програють або мирова – бронза. Щоправда, поки невідомо, коли цю «битву» зможуть провести, оскільки у «Любарта» попереду півфінал Першої ліги проти «Сухої Балки».

В минулих оглядах я неодноразово жартував, що «Атлетік», вийшовши в плей-оф з останнього прохідного місця, повторює минулорічний «забіг» баскетбольного Маямі. Проте зараз можемо сказати, що команда Олександра Лисенка зазіхає на більше, а саме на здобуття абсолютного трофею. Будемо відверті – перемога з рахунком 1:0 в першій фінальній битві з «Бусмаркетом» є абсолютно мізерною, щоб вважати це за перевагу. Більше того, в автомобілістів вже є досвід перемог над млинівцями у вирішальних матчах. Достатньо лише пригадати минулорічний «фініш» Першої ліги. Тож чекаємо на ще одну спекотну суперечку на паркеті ОДЮСШ.

Своєю чергою у Першій лізі фінальна серія лише розпочинається. Неймовірно, але фаворити, від яких очікували очної зустрічі у підсумкових матчах, туди не потрапили. Точніше, не потрапив один із них. Так, «Kroschu Lutsk» програвши «Industrial West» на початку (1:2), взяли реванш у відповіді – 4:3. Безумовно, такий рахунок привів суперників на точку. Лотерея була нервовою, але «щасливий номерок» витягнули саме виробники електричних систем та кабелів. За титул вони боротимуться проти срібних призерів регулярної першості – «Ветераном» з Володимирівки. Досвідчені в 1/2 влаштували феєричне з’ясування стосунків з «Traders» і вийшли переможцями з нього з загальним рахунком 11:4.

У Другій лізі першим фіналістом стало «Духче». Команда з Рожищенської громади жорстоко розібралася з «Вадрусом» у другому матчі - 9:0. І це після того, як виробники взуття забрали першу зустріч (2:1). Їхнім суперником у головній битві сезону стане «Луцьктепло-Четвертня». Об’єднана команда не без труднощів зайшла у пост-сезон, але вже тут стала «грозою» для авторитетів. На шляху до битви за золото «комунальники» здолали бронзових призерів «регулярки» СК «Вишків» та переможця дивізіону – АСК «Забороль».

У фіналі Третьої ліги на паркет вийде легендарна «Надія-3» та молодий і амбітний клуб «White Band». Аграрії в 1/2 пройшли чинного регулярного чемпіона «ЛОКІ» - 11:8 за сумою двох матчів. Натомість «White Band» у ще більш складній серії змогли пройти крізь «Грифон»: 1:1 та 4:3.

Так-так, ви все правильно зрозуміли – у Четвертій лізі також вже побачимо фінал. Потрапивши у плей-оф з четвертої сходинки, «Колос-2»  на досвіді обіграв Воротнів та срібних призерів «регулярки» ФК Мильськ. Своєю чергою «Ратнів» доволі впевнено проклав собі шлях до головного матчу сезону. Битими залишилися струмівський «Ветеран» та «Imperium».

А ось де фінал поки що відкладається, то це в П’ятій лізі. Тут лише починаємо 1/2. Так, чинний регулярний чемпіон «ТТІ-2» поміряється силами з «Markson». Колектив із Бубнева вже наче мав вилетіти з розіграшу. Проте після розгромного програшу, хлопці зібрали, ліквідували розрив  та вирвали перемогу у серії пенальті, відправивши «Легіон ТГ» додому. В іншій парі побачимо протистояння «Ветерану-2» та «Бусмаркету-2».

КАЛЕНДАР

Неділя 07.04.2024

ОДЮСШ

Фінал плей-оф. Вища ліга, Другий матч

17:00 BusMarket – Атлетік Млинів

Фінал плей-оф.  Друга ліга, Перший  матч

17:50 Луцьктепло Четвертня – Духче

Фінал плей-оф.  Четверта ліга, Перший  матч

18:40 Колос-2 Ветеран – ФК Рать

1/2 плей-оф.  П’ята ліга, Перший матч

19:30 Володимирівка Ветеран-2 – BusMarket-2

Фінал плей-оф.  Перша ліга, Перший  матч

20:20 Kroschu – Володимирівка Ветеран

Фінал плей-оф.  Третя ліга, Перший  матч

21:10 Надія-3 – White Band