Підсумки ігрового тижня

Передостанній ігровий тиждень вмістив в себе фініш ветеранських перегонів та передостанній тур Корпоративної ліги Волині. У чемпіонаті спортсменів віком 35 років і старші першими перетнули фінішну стрічку представники команди «Володимирівка», котрі успішно захищають честь Волині на всеукраїнських змаганнях в номінації «45+». Другу сходинку п’єдесталу пошани посів досвідчений колектив під орудою Василя Кохановського «Ветеран-Лучеськ», якому лише за додатковими показниками поступився бронзовий призер першості - «Метеор».

До числа призерів не змогли потрапити доволі майстерні гравці «Клевер Стору», а ветерани ківерцівського «Колосу» та дебютанти з «Ярду» підсумки турніру до позитивного підсумку занести не захочеться апріорі.

Дев’ятий тур Корпоративної ліги Волині зняв питання щодо переможця та віце-чемпіону, якими стали відповідно «Модерн-Експо» та «Мотор». Проте у вирішальному протистоянні «Торчина» та «Привату» в неділю буде з’ясована доля бронзових нагород.

 

 

«Володимирівка» - «Колос» - 13:1

З самого початку матчу гравці «Володимирівки» почали шукати своє щастя у воріт суперника, і вже на першій хвилині вели у рахунку 2:0, після влучних пострілів Леоніда Чабана та Ігора Заболотного. Гарний контроль м’яча у виконанні господарів майданчику, і на табло 3:0 після чудової атаки, яку завершив Ігор Заболотний. Перша половина матчу була зовсім не в актив гостей, бо забивала лише «володимирівка». З шестиметрової відмітки Володимир Бораті збільшив рахунок, а голкіпер Сергій Подопригора забиває красень гол через все поле і робить рахунок 5:0. На 17 хвилині Дмитро Перванчук та Ігор Заболотний ставить остаточний результат тайму 7:0

   Друга половина матчу пішла за тим же сценарієм. На 23 хвилині невтомний Андрій Шевчук робить рахунок 8:0, а ось через п’ять хвилин активний гравець гостей Віталій Лищук забиває «гол престижу» у ворота опонентів і на табло 8:1. А далі ще по два голи і загалом «хет – трик» оформили Леонід Чабан та Володимир Бораті, а на останній хвилині поєдинку Дмитро Перванчук поставив крапку 13:1 на користь господарів.

 

«Лучеськ – Ветеран» - «Колос» - 10:4

   Гра почалась дуже весело, атака за атакою у виконанні обох команд. Така відкрита гра призвела до голу у виконанні досвідченого Василя Кохановського на 9 хвилині. Швидкий Ігор Грицик подвоює рахунок у матчі, а ще два голи на 14 хвилині у виконанні Альберта Шахова та Юрія Азовського і рахунок на табло 4:0 на користь господарів майданчику, з яким команди пішли на відпочинок.

   Друга половина матчу видалась яскравою на голи. Швидку атаку гостей завершив Сергій Шевчук і скоротив рахунок 4:1. Сольний прохід у виконанні Ігора Грицика і рахунок на табло 5:1, але швидка відповідь у виконанні гостей яку завершив Віталій Лищук 5:2. На 28 хвилині матчу Костянтин Масицький робить рахунок 6:2, а ще свій дубль а матчі оформили Юрій Азовський, Альберт Шахов, Василь Кохановський, у складі гостей Віталій Лищук. На «хет-трик» у поєдинку спромігся Ігор Грищук. На останній хвилині «жирну» крапку в матчі поставив Сергій Шевчук і зробив рахунок 10:4.

 

Модерн Експо – Приват - 6:0

«Модернисти» вже в якості переможців турніру зустрічалися з амбітним «Приватом», який прагне потрапити в призову зону. Проте, не зважаючи на відсутність мотивації, гравці «Модерн Експо» вийшли на гру налаштованими й зібраними і з перших же секунд взяли в облогу ворота суперників. Результат не забарився і вже до середини першого тайму м’яч двічі опинявся у воротах «банкірів», а на перерву чемпіони пішли з перевагою у 4 голи. У другій половині гри «модернисти» очікувано скинули оберти і навіть дозволили суперникам завдати кілька ударів у бік воріт. Втім, Юрій Стасюк діяв впевнено і не дозволив зіпсувати собі «сухий» матч. А от у серії 6-метрових «розслабон» чемпіонів зіграв на користь гравців «Привата», які усі свої спроби виконали бездоганно.

 

Теремно-Хліб – Tatrafan film - 5:4

Найзапклішим матчем туру виявилося протистояння аутсайдерів. Адже поразка майже гарантовано лишала колектив, що поступився на останній сходинці турнірної таблиці. Команди розпочали поєдинок без розвідки, одразу помчавши шукати щастя біля чужих воріт. Не встигли відіграти й двох хвилин, а рахунок був вже 1:1. «Теремнівці» намагалися більше комбінувати, використовуючи дрібний і середній пас, гравці ж «Tatrafan» більше покладалися на довгі передачі та індивідуальну майстерність. Врешті решт комбінаційна гра перемогла: п’ятеро гравців з Теремного забили по голу, а Сергій Германюк з «Tatrafan» лише чотири. Здобуті три очки дозволили теремнівцям піднятися на п’яту сходинку, навіть не зважаючи на невдачу у серії 6-метрових.

 

Торчин – Мотор - 4:14

Щоб забезпечити собі срібні нагороди турніру гравцям «Мотора» треба було переграти «Торчин», що дихав їм у спину. З цим завданням «авіатори» впорались більш, ніж впевнено. Бенефіс Павла Котура, що забивав цього вечора голи на будь-який смак і покращив свій бомбардирський доробок одразу на 9 пунктів поставив хрест на сподіваннях торчинців піднятися вище третього місця. Таким чином, єдине питання, вирішення якого відкладається на останній тур: «хто ж буде третім»? «Торчин» і «Приват» мають з’ясувати це в особистому протистоянні у неділю 18-го червня.

 

У ветеранських матчах, що відбулися цих вихідних сенсацій на майданчику військового ліцею не зафіксовано. 

 "Володимирівка" підтвердила свій статус лідера у грі проти "Ярду" - Піддубний та компанія явно "в задоволення" катали м'яча, забиваючи голи на різний смак. Два пенальті, що було зароблено володимирівцями, доручалося пробити голкіперу команди Сергію Подопригорі, проте в дуелі воротарів двічі фортуна була на боці стража воріт "Ярду". Втім, різниця у класі взяла своє і підсумковий рахунок 7:2 на користь "Володимирівки" був абсолютно справедливим.

А от ветеранське дербі "Лучеськ- Ветеран" - "КС Ветеран" беззаперечно можна рахувати матчем дня - рівна гра, гострі атаки та контратаки, витончені комбінації та потужні удари не давали нудбгувати вболівальникам. Цього разу "люди в чорному" виступали в ролі лідерів: щоразу вони забивали і виходили вперед, і "Лучеську" доводилося наздоганяти. 

Ця "гонка з переслідуванням" зрештою завершилася, коли "каесівці" забили четвертий гол, а от "лучани" вже не спромоглися цього разу знову зрівняти рахунок - 4:3. 

Далі "розігрітий" поразкою "Лучеськ" досить спокійно "розібрався" з "Ярдом" 9:4. А от у матчі "метеору" проти "КС Ветеран" далася взнаки втома "ветеранів" та й довга лава запасних "метеорівців" брала своє. "На свіжо" "Метеор" в першому таймі створив собі комфортну перевагу 4:1. Проте у другому таймі, коли втомленість більш-менш вирівнялася з'явився шанс у

"ветеранів" - два забитих підряд голи скоротили відставання до мінімального 4:5, але тайм-аут від "помаранчевих" збив атакувальний темп та кураж і матч завершився перемогою "Метеора" 7:4.