РЕГУЛЯРНИЙ ЧЕМПІОНАТ ТРИВАЄ: СИТУАЦІЯ У ДИВІЗІОНАХ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ. КАЛЕНДАР

Баталії в рамках чемпіонату Волині з футзалу виходять на новий щабель. Кожен матч стає все більш важливим. В дивізіонах формуються лідери та аутсайдери, проте багато в чому ситуація є абсолютно непрогнозованою.

У вихідні, що минули, ми стали свідками цікавих протистоянь у всіх дивізіонах. Вашій увазі традиційний огляд попереднього туру та погляд у майбутнє.

СУПЕРЛІГА

У найсильнішому дивізіоні чемпіонату Волині знову змінився лідер. Цьому посприяли два фактори. Перший: нічия «Динамо» з «Вокаром» (3:3). Другий – програш «Надії» від «Респекта» (2:3). Власне, саме після поразки підопічних Віктора Ревка, протистояння «Динамо» та «Вокару», яке й так вважалося центральним, стало беззаперечно таким, оскільки на кін було поставлено можливість очолити турнірну таблицю. І якщо ковельчанам для цього необхідно було лише перемагати, луцькому колективу вистачало і нічиєї. У підсумку у них 14 очок. У їхнього суперника та найближчого переслідувача – 13. 

Замикає трійку вищезгадана «Надія» (12 очок). «Поважні», які здолали Радька і Ко, дихають у їм спину. Їхнім наступним гучним суперником має стати «Любарт», проте це протистояння, ймовірно, може бути перенесене, оскільки в суботу, 27 січня, «князі» у Броварах боротимуться за вихід в 1/8 Кубка України з «Авалоном». Натомість «Надія» зустрінеться зі своїми візаві – МФК «Хорів».

Хорівчани цьогоріч виступають дещо нестабільно і це цілком зрозуміло, зважаючи на коротку лавку. Ось і в битві з «ТТІ» біло-сині не змогли завоювати очок. Своєю чергою «зв’язківці» покращили власне положення, піднявшись з останнього на передостаннє місце та зрівнявшись МФК «Хорів» за заліковими пунктами (по вісім). Надалі на них чекає «розмін» з Ковелем на домашній арені.

А центральною битвою прийдешніх вихідних буде луцьке дербі між «Динамо» та «Вотрансом». Пропустивши минулу гру, транспортники опустилися на п’яте місце. У разі тріумфу вони зможуть повернутися до трійки лідерів.

ВИЩА ЛІГА  

Активну боротьбу за вихід у плей-офф Вищої ліги продовжують вести дев’ять з десяти команд. На вершині досі одноосібно лідирує «Вуд Еко Буд» (16 очок). Не змінила цього й перша поразка в сезоні, якої вони зазнали від найближчого переслідувача «Бусмаркета». Чинні абсолютні чемпіони Першої ліги обіграли оличан 2:1 та піднялися з третьої та на другу сходинку – 13 очок. 

Закриває трійку «ЛСТМ» (12 очок). Будівельники зустрічалися з місцевим аутсайдером «Куражем». До звітного поєдинку вони ще не мали очок, тож бій з командою Ігоря Чорнухи влаштували непоганий і нарешті вибороли заліковий пункт. Підсумок на табло – 2:2.

Прямо у вухо «ЛСТМ» дихають «Агромат» та «Акцент». І одні, і інші мають стільки ж очок, як і у їхнього опонента, проте гіршу різницю забитих/пропущених. Так, «горілчані» у драматичному матчі обіграли млинівський «Атлетік» (3:2), а «Агромат» мінімально здолав «Торпедо». Тож вже за підсумками прийдешнього туру кожен із колективів може піднятися до медальної зони.

Потихеньку рухається до гори «Надія-2». Минулорічні фіналісти «вишки» доволі невдало стартували і тривалий час перебували внизу турнірної таблиці. Проте дві поспіль перемоги, враховуючи останню над «Пірванче» (6:2), підняли колектив Віктора Ревка на шосте місце. Нині у них 10 очок. За ними йде вищезгаданий «Атлетік» (8 очок), «Пірванче» та «Торпедо» (по 7 сім очок). Останні – Кураж (1 очко).

В наступному турі побачимо такі протистояння: «Торпедо» – «ЛСТМ», «Кураж» – «Надія-2», «Пірванче» – «Атлетік» та  центральні матчі –  «Акцент» проти «Вуд Еко Буду» і «Агромат» проти «Бусмаркету».

ПЕРША ЛІГА

За чотири тури до завершення регулярного чемпіонату у Першій лізі триває боротьба як за найвищі місця та нагороди, так і за останні путівки до плей-офф. Центральним матчем туру стало протистояння другої та третьої команд, внаслідок якого вони обмінялися місцями. Так, йдеться про шикарну битву між «Локомотивом» та «Industrial West», яка завершилася перемогою останніх – 5:4. Таким чином підопічні Дмитра Рябіїка зрівнялися з постійним лідером «Ветераном» з Володимирівки, який сенсаційно розписав мирову з «Камаз-Агро» (1:1). Обидва колективи нині мають по 16 очок і зустрінуться між собою в прийдешні вихідні. Натомість «Локомотив» зарубається з FC «Traders».

«Трейдери» йдуть п’ятими. В минулий вікенд вони зустрічалися з «Kroschu Lutsk» та драматично поступилися підопічним Руслана Дороша (2:3), які потішили свого менеджера фактично в переддень його дня народження. У підсумку виробники електричних бортових кабельних систем закріпилися на четвертій позиції (12 очок). Далі вони матимуть хорошу нагоду продовжити переможну серію у битві з «Топільно», хлопці, які ще зовсім недавно були в пулі аутсайдерів, а зараз відірвалися від них та обіймають сьоме місце. До слова, останні три очки вони здобули у битві з прямим конкурентом за останні путівки в плей-офф – ХФК «Фіміам». Християни виявилися важким опонентом, але «Топільно» все ж перемогло з рахунком 2:1.

Також пройшла гра між «Олімпом» та «Neris Авангард», яка завершилася перемогою останніх. В рамках сьомого туру на «Neris-Авангард» чекає протистояння з «Фіміамом», а «Олімп» у битві аутсайдерів позмагається з «Камаз-Агро».

ДРУГА ЛІГА

Шостий тур Другої ліги, ймовірно, запам’ятається першою поразкою АСК «Забороль». Підопічні Валерія Міщука довго йшли без втрати очок, аж поки на їхньому шляху не виросло «Духче». Представники Рожищенської громади здобули впевнену перемогу 7:3 та закріпилися на другому місці з 12 заліковими пунктами в активі. У спину їм дихає СК «Вишків». Гравці з однойменного району міста, здобувши дві перемоги підряд (остання над «Покровом» 3:1), вискочили на третю сходинку (11 очок). Цікаво, але в прийдешні вихідні вони зустрінуться з заборольчанами та також спробують відібрати у них очки. Подивимося, чи вийде. Натомість на «Духче» чекає сутичка з «Hawest».

Аграрії круто розпочали чемпіонат, але потім трішки «здулися» і нині обіймають сьому сходинку. В своєму останньому матчі вони поступилися «West Side» з рахунком 2:3. Завдяки цьому «західні» вирвалися на п’яте місце, проте їхній відрив від того ж «Hawest» сягає всього одного очка. Як і відрив «Луцьктепла-Четвертні», з якими вони зійдуться в наступному матчі, який цілком можна охарактеризувати «битвою за шість очок».

До слова, комунальники свою крайню битву програли. Їхнім кривдником виступив «Вадрус». Виробники взуття зібралися і вибороли надзвичайно важливі для себе три очки. Цікаво, але «Вадрус», який перебуває на восьмій, останній прохідній сходинці, відстає від «Луцьктепла», яке розмітилося на четвертій позиції, всього на один бал. Це свідчить лише про одне – тури, що залишилися будуть дуже непростими та сповненими безкомпромісної боротьби!

І наостанок пригадаємо протистояння «Стира» та «Респекта», яке завершилося перемогою річкових з рахунком 4:3. Надалі вони зійдуться з вищезгаданим «Вадрусом», а «поважні» поміряються силами з «Покровом». 

ТРЕТЯ ЛІГА

Третя ліга, безумовно, є однією з найбільш конкурентних. Щонайменше, станом на сьогодні. Це легко пояснити тим, наскільки щільно йдуть команди одна за одною та тим, що активна боротьба за вихід у плей-офф триває на всіх «поверхах» турнірної таблиці.

Утримувати вершину продовжує «White Band». Підопічні Володимира Тачинського розписали мирову з «Новатором». Нині у них 14 очок та складний суперник попереду – «ЛОКІ». Команда Сергія Голоскокова, який нині служить в ЗСУ, обіграла «Луцьк-Центр» (4:1) та закріпилася на третій сходинці (12 очок). А ось «Клевер Сторс», який перед поєдинком з «Грифоном» поступався «ЛОКІ»  лише за додатковими показниками, програв авіаторам з рахунком 0:1 та опустився на п’яте місце. Натомість «Грифон» піднявся на четверте. В наступному турі вони зіграють з «Надією-3», яка після перемоги над «Теремно хліб-2», продовжує йти другою з відставанням від лідера на один заліковий пункт.

В прийдешні вихідні «Клевер сторс» поміряється силами з «Дежею», яка поступилася прямому конкуренту мережі магазинів «Сім23» та «Сімі» – «Бережанці-Метеору» (1:2). На останніх чекає зустріч з «Луцьк-Центром», який у турнірній таблиці «дихає» їм прямо у спину.

ЧЕТВЕРТА ЛІГА

В рамках шостого туру усі лідери Четвертої ліги синхронно здобули перемоги. Так, ФК «Ратнів» не залишив жодних шансів «Любарт Junior». Вихованці Олександра Лисенка демонструють непоганий футзал, але з дорослими чоловіками тягатися їм ще важкувато. Разом із цим саме юні «князі» наразі втримують восьме місце, з яким в комплекті також йде остання путівка у плей-офф. В будь-якому разі, попереду ще чотири матчі, які можуть багато що змінити.

Якби не хотів «Мідас-2» здобути перші очкі в регулярному чемпіонаті, один із поточних фаворитів дивізіону ФК «Мильськ» їм цього не дозволив. Представники району обіграли лучан з рахунком 4:2. Вони другі (16 очок), їхні останні опоненти останні. 

Третє місце з відривом у три очки від двох переслідувачів надалі утримує Гірка Полонка (15 очок). Колектив Сергія Гомона здолав «Imperium» та в наступному турі зійдеться з ФК «Воротнів», який спробує врятуватися з «крутого піке», в яке він попав спершу програвши Мильську (1:5), а потім і «Ветерану» зі Струмівки – 1:6. Незважаючи на дві поспіль поразки, гравці з Підгайцівської громади перебувають на п’ятому місці, маючи непоганий гандикап перед наздоганяючими.

Попереду них йде «Колос-2». Ківерцівські ветерани у звітному турі здолали одного з аустайдерів – ФК «Дубнівську» (5:2). У них, як і у Воротнева, 12 очок. Натомість «Дубнівська» тримається купи з «Мідасом-2» і також має нуль у графі.

У найближчий вікенд, окрім вищезгаданого, нас також чекають такі матчі: «Мідас-2» – «Любарт Junior», Мильськ – Струмівка, Ратнів – Дубнівська, Воротнів – Гірка Полонка, Колос-2 – Imperium.

П’ЯТА ЛІГА

В П’ятій лізі ТТІ-2 повернуло собі місце на вершині. Це відбулося внаслідок битви лідерів між «зв’язківцями» та «Бусмаркетом-2». Транспортники підходили до протистояння на першій сходинці. Безумовно, вони були націленими закріпитися там, але нововолинські футзалісти їм цього не дозволили. Найбільше доклався Денис Пащук, який розрядився у ворота суперника аж чотири рази. Підсумковий рахунок – 5:3. Після успіху в принциповому матчі, «ТТІ-2» має 15 очок. «Бусмаркет» йде слідом, відстаючи на два залікові пункти.

На третьому місці розмістився «ЛюбартFamily». Команда батьків вихованців ДЮФК «Любарт», яку у трансферний період підсилив Назар Бугайчук, розписала мирову з «Ветераном-2» (2:2). Лучани віддали перемогу за 5 секунд до фінального свистка, подарувавши опонентам пенальті та шанс врятуватися, яким вони і скористалися. У підсумку обидва колективи мають по вісім очок, але «князі» володіють кращою різницею забитих/пропущених.

На одній лінії з ними перебуває і «Olam Kesef-2». Підопічні Романа Адамчука також здобули одне очко, зігравши у нічию «Легіоном ТГ» - 1:1. Самі ж «легіонери» йдуть у пулі переслідувачів, які відстали всього лише на один крок та мають в активі по сім залікових пункти. В цій компанії також «Фортуна» та Бубнів. Перші минулий тиждень завершили перемогою над «Вуд Еко Будом-2» (5:2), другі ж поступилися «Респекту-3» – 1:3.

В наступному між собою зустрінуться: «Легіон» та «ЛюбартFamily», «Olam Kesef-2» та «Бусмаркет», «Ветеран-2» та «Респект-3», «ТТІ-2» та «Вуд Еко Буд-2», Бубнів та «Мотор». Натомість «Фортуна» в ці вихідні відпочиватиме. 

КАЛЕНДАР

27.01.2024 (Субота)

ДЮСШ м.Нововолинськ

9 тур. Суперліга Регулярний чемпіонат

14:00 ТТІ Нововолинськ – МФК Ковель

ОДЮСШ

7 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

12:30 Vadrus – ФК Стир Демидівка

13:30 Луцьктепло Четвертня – West Side

14:30 АСК Забороль – СК Вишків

9 тур. Суперліга Регулярний чемпіонат

15:30 Динамо – Вотранс

7 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

16:30 Industrial West – Володимирівка Ветеран

17:30 ХФК Фіміам – Neris-Авангард

9 тур. Суперліга Регулярний чемпіонат

18:30 МФК Хорів – Надія

7 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

19:30 FC Traders – НФК Локомотив

20:30 FC Hawest - Духче

СК ВНУ

7 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

10:00 Olam Kesef-2 – BusMarket-2

11:00 ФК Легіон ТГ – Любарт Family

12:00 ФК Рать – ФК  Дубнівська

7 тур. Третя ліга Регулярний чемпіонат

13:00 Теремно Хліб – Новатор Смолява

7 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

14:00 Володимирівка Ветеран-2 – Respect-3

7 тур. Четверта ліга Регулярний чемпіонат

15:00 ФК Мильськ – ФК Ветеран Струмівка

16:00 Колос-2 Ветеран – Imperium

7 тур. Третя ліга Регулярний чемпіонат

17:00 Бережанка-Метеор – Луцькцентр

18:00 White Band – ЛОКІ

7 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

19:00 ТТІ Нововолинськ-2 – Олика-2

 

28.01.2024 (Неділя)

ОДЮСШ

7 тур. Перша ліга Регулярний чемпіонат

15:00 Kroschu – ФК Топільно

15:50 Олімп – Камаз-Агро

8 тур. Вища ліга Регулярний чемпіонат

16:40 Торпедо – ЛСТМ

17:30 Кураж – Надія-2

18:20 Атлетік Млинів – Пірванче

9 тур. Суперліга Регулярний чемпіонат

19:10 Любарт – Respect

8 тур. Вища ліга Регулярний чемпіонат

20:00 Вуд Еко Буд Олика – Akcent

21:00 Агромат – BusMarket

СК ВНУ

7 тур. П’ята ліга Регулярний чемпіонат

13:00 ФК Бубнів – Мотор

7 тур. Третя ліга Регулярний чемпіонат

14:00 Клевер Сторс – ФК Дежа

15:00 Надія-3 – Грифон

7 тур. Третя ліга Регулярний чемпіонат

16:00 Мідас-2 – Любарт Junior

17:00 ФК Воротнів – ФК Гірка Полонка Фенікс ДПЗ

7 тур. Друга ліга Регулярний чемпіонат

18:00 Respect-2 – Покров