Friends Futsal Fest 2021 виявився львівським

В шостий раз справжні любителі футзалу літньої спекотної пори збираються у спорткомплексі «Арена Спорт», аби в дружній, але безкомпромісній атмосфері розіграти титул переможця турніру VІ «Friend's Futsal Fest 2021». Ось і цього річ 26 та 27 червня вісім команд з Луцька, Києва, Рівного та міста Лева були поділені на дві відбірні групи, в яких ще у суботу визначилися учасники Вищої та Першої ліги традиційного формату змагань під егідою АМФВ.

Ми щиро вдячні всім нашим партнерам за те, що стали учасниками справжнього свята. Тож усі кращі гравці, тренери та кожна команда отримали призи від надійних партенрів АМФВ:

sport_brands.in.ua - Найкращі пропозоції спортивного одягу та взуття, спеціально для команд АМФВ знижки до 50 % із промокодом #AMFV_SB (Василь Лукунів)

Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю! (Дмитро Строкань)

Luchan Brewery – Квас та лимонад, мохіто та фанта – смачні, прохолодні напої, які можна скуштувати в багатьох торгових точках Луцька. Їх смак вже давно став улюбленим серед лучан та гостей нашого міста. Сімейний бізнес з виробництва безалкогольних напоїв: вже майже 20 років виготовляються у Луцьку. (Брати Олексій та Валентин Поповичі)

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку. (Юрій Бардюк)

Саме на таких людях і тримається підтримка аматорського спорту.

Респект Вам! Здоров’я та процвітання!

 Футзал – це круто!

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням -  http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії підписуйтесь і очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/c/IntensiveTV 

Анонс - http://amfv.com.ua/news/?id=797

Після поєдинків першого дня вік-енду у недільних півфіналах Першої ліги право зіграти у головному матчі здобули лучани з команд FC «Respect» та ХФК «Фіміам». Золотий поєдинок завершився мінімальною перемогою 3:2 «поважних», котрі підтвердили реноме діючих чемпіонів Вищої ліги чемпіонату Волині сезону 2020/2021.

В головний фінал VІ «Friend's Futsal Fest 2021» із стовідсотковим результатом (лише перемоги) пройшла потужна «Галицька здоба», забивши у чотирьох матчах 25! голів. Суперником львів’ян стала друга команда діючого чемпіона Волині ЛФК «Любарт», яка носить ім’я «Tatrafan Любарт Junior». Підопічні Олександра Лисенка зуміли двічі вразити ворота Ігоря Пунди, але 6 забитих м’ячів галичан принесли титул переможців турніру дебютанту з міста Лева. «Галицька здоба» разом із FC «Respect» (2020 рік), ФК «Любарт» (2019 рік), «InterBeton-Рівне112» (2018 рік), «Володимирівка» (2017 рік) та «Бережанка» (2016 рік) вписала своє ім’я в пантеон слави літнього турніру «Friend's Futsal Fest».

Детально про перебіг подій у матчах читайте нижче у матеріалах наших спецкорів:

FC Respect – МФК Дім Фасадів - 1:3

Учасники стартового поєдинку 6-го турніру «Friend's Futsal Fest» вже у дебюті гри порадували глядачів забитими голами. Спочатку діючий чемпіон Вищої ліги чемпіонату Волині «Respect» на 2-й хвилині вивів на ударну позицію забивного Олександра Миронюка, а за мить «фасадівець» Іван Бандура відновив рівновагу потужним пострілом – 1:1.

Після гольового сплеску гра вирівнялася та розбилася на цілу низку епізодів, що запам’яталися боротьбою за територіальну перевагу та мікродуелями між виконавцями. Важко було надати перевагу комусь з  опонентів, але наприкінці першого тайму «поважних» переможців минулорічного турніру «Friend's Futsal Fest» добряче засмутив Іван Ярмолюк, котрий з гострого кута правого флангу атаки відправив «селект» у дальній кут воріт господарів майданчика. За рахунку 1:2 команди пішли на відпочинок.

По перерві у луцькому дербі черговим спалахом у рівній боротьбі  на паркеті СК «Арена Спорт» став гол, автором якого став представник клубу «Дім фасадів» Артур Яручик. Третій пропущений м’яч вимусив тренерський штаб «поважних» взяти хвилину  на роздум та вдатися до більш активних дій. На майданчику в якості п’ятого польового гравця з’явився автор першого на турнірі голу Олександр Миронюк, якому довелося виконувати роль диригента атак фаворита зустрічі. Проте всі спроби проштовхнути «кулястого» в сітку воріт опонентів наштовхалися на впевнену гру в рамці Михайла Бадзюка. В поєдинку чемпіонів Вищої та Першої ліги Волині не зважаючи на травми кількох провідних  виконавців «блакитних» вікторію здобули представники молодшого дивізіону.

Стартова перемога гостей задала темп турніру, в якому очікувалася запекла боротьба ще до стартового свистка. Рівень футзалу перед матчем-відповіддю півфінального етапу Першої ліги України, де за кілька годин зустрілися ЛФК «Любарт» та донецький «Інтер» відверто порадував глядачів, котрі зібралися на трибунах СК «Арена Спорт» в суботу 26 червня. 

ФК АВ Метал Груп – Kroshu Lutsk - 1:0

Представник  Другої ліги Рівненщини та дебютант турніру «Friend's Futsal Fest» колектив «АВ Метал Груп» у ролі господарів майданчика в другому матчі ігрового дня зустрічався з діючим Абсолютним чемпіоном Другого дивізіону Волині місцевим клубом «Kroshu Lutsk». Представники сусіднього обласного центру спробували взяти з місця в кар’єр, але «волошкові» доволі впевнено відбили стартовий штурм «металістів» та низкою гострих атак нагадали опонентам хто є справжнім господарем в СК «Арена Спорт». Проте особливих дивідендів лучанам атакувальна активність не принесла, а сигнал на перерву засвідчив той факт, що тайм завершився нульовою нічиєю.

По перерві традиційний для номінальних господарів стартовий штурм виявився більш вдалим і команда з Рівного через хвилину від початку другого тайму повела у рахунку. Гол за «АВ Метал Груп» забив моторний Олег Котович. Лучани спробували швидко відігратися, але в рамці номінальних господарів впевнено діяв Віктор Радовенчик, котрий кілька разів «на корню» присік спроби «волошкових» відправити «селект» у сітку опонентів. Ігровий час спливав, напруження зростало. Моменти для взяття обох воріт виникали що миті, але забитих голів глядачі більше не побачили. Дебютант турніру здобув мінімальну перемогу 1:0 та пішов спостерігати за матчем плей-офф Першої ліги, де зустрілися ЛФК «Любарт» та донецький «Інтер». 

ЮрІнновація – ХФК Фіміам - 1:2

З самого початку матчу команди не поспішають форсувати події на футзальному майданчику. Немов придивляючись одна до одної гравці обережно грають від оборони, вивчаючи тактику суперника, поступово вибудовують свою гру. Мабуть один з перших епізодів, що запам’ятався глядачам відбувся аж на четвертій хвилині, де воротар киян взявши ініціативу на себе, залишив свої ворота, і побіг з м’ячем атакувати ворота свого візаві. Та ще далеко на підступах до штрафного майданчика його ініціативу нівелював захисник суперника. Відібравши м’яч у опонента, гравець «Фіміама» миттєво пробив у пусті ворота. І лише зусиллями центрального захисника ворота «ЮрІнновації» залишилися сухими. Та все ж на п’ятій хвилині незначна перевага церковників приносить їм успіх – рахунок у грі відкриває Юрій Мартинюк. В подальшому до завершення тайму на майданчику точиться спокійна спортивна боротьба з боку обох команд та без забитих голів.

Другий тайм «Фіміам» розпочинає двома атаками на ворота суперника, та до удару по воротах справа не доходить. І як показав перебіг подій до кінця гри обидва суперники гідні один одного. Про що говорить і результат другого тайму. Спочатку на 12-ій хвилині Сергій Ойович подвоює рахунок у матчі, а на чотирнадцятій Вадим Галущенко знову скорочує його до одного м’яча. Тож загальну перемогу у грі з рахунком 2:1 святкує «Фіміам». 

Галицька Здоба – Любарт Junuor - 8:0

Львів’яни розпочинають гру більш агресивно та наполегливо, застосовуючи пресинг по всій площині футзального майданчика. І така тактика призводить до того, що уже на другій хвилині фіксують третій фол з боку галичан. Саме це спонукає їх в подальшому грати більш обережно, застосовуючи не силовий, а комбінований футзал. Послаблення тиску з іншого боку надає змогу більш впевнено почуватися «Любарту», котрий раз за разом організовує свої атаки. Та все ж друга половина першого тайму за галичанами. Тричі поспіль на шостій, сьомій та восьмій хвилинах у ворота «Любарта» почергово забивають Богдан Стефаньків, Андрій Коваль та Володимир Бобилєв.

У другому таймі малюнок гри кардинально не змінився. Ініціативою володіють львів’яни, молодь же «Любарта» особливої загрози воротам суперника не створює. За такої гри «Галицька здоба» лише доводить її до логічного завершення, відзначившись ще п’ятьма голами. Одинадцята, шістнадцята, вісімнадцята, дев’ятнадцята та двадцята хвилини в активі Романа Третяка, Петра Пилипчука, Володимира Бобилєва, Богдана Стефаньківа та Андрія Коваля, що засвідчує перемогу львів’ян з рахунком 8:0. 

Kroshu Lutsk – FC Respect - 3:2

Майбутній, чи то вже теперішній «Респект» у цій грі був явним першим номером, принаймні до початку матчу. Та і на майданчику на початок гри номінальним гостям ніщо не віщувало біди. Більш впевнений контроль над м’ячем та небезпечні постріли по воротах суперника вселяли надію у вболівальників «Респекта», що команда ось-ось заб’є, а в цілому і переможе у матчі. Але згодом за рахунок індивідуального пресингу гравців «Крошу» та впевнених дій їхнього воротаря, беззаперечна територіальна перевага опонента танула на очах.

Більше того, вистоявши на «нуль» у першому таймі, провівши початковий удар у другому таймі, «Крошу» миттєво організовує небезпечну атаку на ворота суперника, та удар нападника прийшовся вище воріт. Як згодом з’ясувалося, це був перший тривожний дзвоник для «Респекта». Адже наступний контрвипад на 15-й хвилині і Павло Балас відкриває рахунок у матчі. З цього часу «Респект» підключає до свої атак п’ятого польового гравця. Чим миттєво скористувався Андрій Наконечний, направивши м’яч в пусті ворота на 16-й хвилині зі своєї половини майданчика. Ця ж 16-а хвилина приносить ще один успіх «Крошу»  - Назарій Стебельський зриває «павутину» з дев’ятки воріт суперника. Останні хвилини повністю за «Респектом». Та для хоча б нічиєї не вистачає часу. За 18 сек. до кінця Назар Приходько робить рахунок 3:1, а за 7 сек. до завершення гри Богдан Ковбасюк встановлює остаточний рахунок 3:2 на користь свого суперника. 

ФК АВ Метал Груп – МФК Дім Фасадів - 1:2

Першоліговий чемпіон Волинської регулярки з початку матчу доводить глядачу хто саме є фаворитом у грі. Впевнений контроль над м’ячем, затяжні комбінації та небезпечні удари по воротах радують такою грою своїх уболівальників. Нечисленні атаки гравців опонента завершуються втратою м’яча, ще заздалегідь до карного майданчика фасадівців. Та попри виразну гру команди «Дім фасадів» гол у ворота суперника глядачі побачили лише на дев’ятнадцятій хвилині. Андрій Бортошук вчасно опинився біля лінії воріт суперника, який і добив м’яч у сітку, після небезпечного удару свого партнера.

Щойно розпочався другий тайм, як напад фасадівців міг відзначитися вдруге та на заваді став воротар. Безкомпромісна боротьба у другому таймі точилася аж до кінця гри. Адже на 17-й хвилині Володимир Коровай зрівнює рахунок у матчі. Та за 1 хв. 30 сек до завершення відзначається Іван Ярмолюк і попереду знову «Дім фасадів». Сумбурною та напруженою виявилася кінцівка матчу. Ніхто не хотів програвати. Саме така гра і призвела до вилучення гравців за агресивну поведінку по відношенню один до одного. А покарання відбуватимуть Олександр Рожко та Ігор Кравчук. Тож остаточний рахунок 2:1 на користь «Дім фасадів». 

ХФК Фіміам – Галицька Здоба - 0:6

Боротьба за лідируючі позиції у грі з початку матчу поступово переходить у беззаперечну територіальну перевагу «Здоби». Та окрім контролю над м’ячем ніщо не віщує загрози «Фіміаму». Більше того поодинокі контрвипади церковників несуть більшу потенціальну загрозу воротам львів’ян, аніж ще створюють вони. Здавалось перший тайм так і завершиться нульовою нічиєю. Та чергова комбінація від галицької команди і за 14 секунд до завершення тайму Богдан Стефаньків відкриває рахунок у матчі. На перерву команди йдуть за мінімальної переваги «Здоби».

Другий тайм в цілому довів, що фаворитом у матчі все ж таки є футзалісти зі Львова. Навіть не форсуючи подій, комбінуючи у спокійному руслі, вони лише збільшували перевагу у грі на свою користь. Спочатку на 13-й хвилині Роман Третяк подвоює рахунок. Він же разом з Володимиром Бобилєвим відзначається на 16-й хвилині, робить рахунок 4:0 на користь «Здоби». А хет-трик Романа Третяка на 18 хв. та дубль Богдана Стефаньківа встановлюють остаточний рахунок матчу 6:0 на користь «Галицької здоби». 

ЮрІнновація – Любарт Junuor - 1:1

На гру обидві команди вийшли з надією на перемогу, адже попередні свої ігри вони зазнали поразки. Обережна гра в обороні та неквапливі атаки не передбачали шквал голів, чому могли б порадіти вболівальники. Більш юні футзалісти «Любарта» намагалися задавати тон у грі, та більш зрілі та досвідчені гравці «ЮрІнновації» легко руйнували їх задуми, а для швидких контратак трішки не вистачало «фізухи». То ж до взяття воріт у першому таймі так і не дійшло.

Початок другого тайму також свідчить про те, що на майданчику точиться боротьба між рівними суперниками, де один м’яч може вирішити долю матчу. З середини тайму «Любарт» більше комбінує і певна територіальна перевага за лучанами. Одна з таких комбінацій і приносить успіх саме «Любарту» - гол на рахунку Валентина Федорука. Це трішки сколихнуло киян і до своєї гри вони додають певної гостроти. Що невдовзі приносить плоди на їх користь. 18-а хвилина стала щасливою для Олександра Грищенка і на табло знову нічия 1:1. Кінцівка матчу могла принести перемогу як одній, так і іншій команді, але стражі воріт були на висоті. Тож фінальна сирена фіксує бойову нічию 1:1. 

FC Respect – ФК АВ Метал Груп - 6:1

Досить солідний склад із значною лавою запасних на гру заявляє «Репект». Включивши максимальні швидкості на 20 сек гри рахунок уже 1:0 на їх користь – відзначається Олексій Мовчан. Не міняючи тактику гри, диктуючи високий темп супернику, за рахунок частих змін четвірок на футзальному майданчику «Респект» уже на 3 хвилині подвоює рахунок, а робить це Олександр Миронюк. «Метал» за такої гри перебудовується і переходить у гру з контратаками. П’ята хвилина це виправдовує – Дмитро Довгий скорочує рахунок у матчі. Та кінцівка знову за «Респектом», дубль Олександра Миронюка і  на перерву команди йдуть за рахунку 3:1 на користь номінальних господарів.

Та повними господарями на майданчику футзалісти «Респекта» відчували себе і у другому таймі. Повним відображенням гола Олексія Мовчана у першому таймі став його гол другого тайму, різниця лише в тому, що сталося це на 3 секунди раніше після початкового удару з центра. До логічного завершення гри довели ще голи того ж Олексія Мовчана, який оформив хет-трик та той же хет-трик Олександра Миронюка. Перемога «Респекта» 6:1. 

МФК Дім Фасадів – Kroshu Lutsk - 0:3

На перший погляд «Дім фасадів» мав би бути фаворитом матчу. Перебіг подій на майданчику передбачав перемогу саме цій команді. 60-70% володіння м’ячем у першому таймі за фасадівцями. Раз за разом їх нападники вразливими ударами загрожують воротам суперника. Та як згодом з’ясувалося, кураж у цій грі спіймав саме воротар «Крошу». Йому вдавалося парирувати небезпечні удари суперника з різних дистанцій та позицій. А статистика підтверджує, що вдала гра воротаря – це запорука успіху усієї команди. Більше того, одна з перших небезпечних атак «Крошу» приносить їм успіх на 8-й хвилині відзначився Вікентій Голіцев.

У другому таймі нічого не змінюється. Атакує одна команда, а забиває інша. Лише гострота та накал боротьби збільшується. Для підсилення своїх атак за три хвилини до завершення матчу «Дім Фасадів» грає у п’ять польових гравців. Повний контроль над ситуацією і здавалося б, рахунок ось-ось зрівняється. Та не так сталося, як гадалося. Перше ж перехоплення робить Олег Бурець і на 19-й хв. направляє м’яч у пусті ворота суперника. Ще через декілька секунд цим же користується і Назар Стебельський, котрий і встановлює остаточний рахунок матчу 3:0 на користь своєї команди. 

Галицька Здоба – ЮрІнновація - 5:0

Практично лідер та аутсайдер групового етапу шостого турніру «Френдс Футзал Фест» зустрічалися у заключному турі. Тож питання фаворита матчу практично не стояло. У спокійному руслі та з контрольованим перебігом подій львів’яни комбінували на різні смаки. Столичні ж футзалісти помітно нервували. То ж перший гол довго не забарився – удар Андрія Коваля на 3-й хвилині виводить «Здобу» вперед. Рахунок у грі міг змінитися і на 5-й хвилині, та нападник львів’ян потрапляє у штангу. І все ж на перерву Галичани йдуть з перевагою у два м’ячі – дубль за Андрієм Ковальом.

Другий тайм малюнок гри не змінюється. Явна територіальні перевага «Здоби» подекуди переходить у забиті м’ячі. А відбулося це практично наприкінці матчу. 18-а хвилина приносить успіх Богдану Стефаньківу. Згодом з 6-метрової позначки, за гру рукою у карному майданчику, відзначається Сергій Тригубець. А крапку у матчі дублем ставить Богдан Стефаньків. Передбачувана перемога львів’ян 5:0. 

Любарт Junuor – ХФК Фіміам - 3:1

Остання гра останнього туру групового етапу у підсумку для турнірної таблиці мала важливе значення для обох команд. У разі перемоги «Любарт» потрапляв до плей-оф серед команд вищої ліги, «Фіміам» же для цього задовольняла нічия. То ж гол Сергія Ойовича на 4-й хвилині ще більше покращив шанс для «Фіміаму» зіграти у плей-оф серед сильніших. Але суперник з таким перебігом подій був не згідний. І буквально через декілька секунд Владислав Камець зрівнює рахунок. Окрилені успіхом юнаки «Любарта» йдуть вперед. 5-а хвилина і вони вже попереду – гол на рахунку Назара Бугайчука. Не збавляючи темп «Любарт» продовжує володіти ініціативою. А на 7-й хвилині на табло уже 3:1.

Другий тайм, не полишаючи надій на позитивний успіх, обидві команди шукають «ключі» від воріт свого суперника. Та безкомпромісна силова боротьба до взяття воріт так і не призводить. Тож перемога «Любарта» 3:1 забезпечує їм плей-оф у вишці. «Фіміам» зіграє плей-оф у першоліговому дивізіоні. 

FC Respect –  ЮрІнновація - 3:0

В першому півфіналі незаперечним фаворитом були хлопці з «Респекту» - все ж таки і майданчик «рідний», зіграність досягнута в сезоні, і адекватна кількість замін. «Юристи» ж, на цьому турнірі традиційно потерпають від кадрових проблем, а тому залучивши декількох луцьких виконавців намагалися грати «другим номером», сподіваючись на помилку «поважних». Ті, в свою чергу розігрували позиційні атаки, і під час однієї з них, Олександр Миронюк, отримавши пас на «верхівку» потужно пробив під поперечину. На першій хвилині другого тайму Богдан Ковбасюк збільшив відрив «картатих» до двох м’ячів неймовірно гарним голом, зльоту замкнувши дальню штангу! Зважаючи на те, що втрачати більше немає чого, а час матчу «бліц», «Юрінновація» почала активно залучати до атак свого голкіпера. Це створювало певну гостроту, але гол Андрія Тучкевича (низом у дальню) остаточно зняв питання про фіналіста першої ліги турніру. «Юристи» чесно билися до останньої секунди, явно намагаючись забити гол престижу, зуміли створити досить багато небезпечних моментів, проте Андрій Ткачук залишив свої ворота недоторканими.

ХФК Фіміам –  ФК АВ Метал Груп - 3:2 

Цей півфінал відзначився високою швидкістю з перших хвилин матчу. Можливо, більш небезпечними були рівняни, проте і лучани задніх не пасли: «фіміамівці» темп витримували і також постійно непокоїли воротаря гостей. «Металіст» Олег Котович був, надзвичайно близьким до взяття воріт, коли «накрутив» двох гравців «Фіміаму» і потужно пробив верхом – удар прийняла на себе поперечина. Лучани відповіли гострою передачею на дальню штангу, але Андрій Вашкевич чомусь зупинив свій рух, а тому не замкнув. Все сталося на останній хвилині першого тайму: спочатку Роман Короленко відкрив рахунок на користь гостей, а потім Сергій Ойович відновив паритет. Отже після перепочинку слід було бути дуже обережними, адже десятихвилинний тайм надто короткий для того, щоб виправити помилку. Саме дещо невпевнені дії голкіпера рівнян призвели до того, що м’яч відскочив до Сергія Ойовича і той виконав дубль. Зважаючи, що до кінця матчу залишається лише п’ять хвилин «металісти» виклали останній козир – гру з п’ятим. «Фіміам» досить грамотно тримав оборону іноді намагаючись високо «прихопити» суперників. Зрештою ця тактика спрацювала і Юрій Мартинюк відправив «селект» у ворота. За сорок шість хвилин до кінця гри Олександр Рожко зумів добитися успіху, а у «металістів» з’явилася надія на участь в фіналі. Проте попри створені моменти реалізувати їх не вдалося і далі покрокував «Фіміам».

Kroshu Lutsk –  Любарт Junuor - 0:2

Молодіжний склад «Любарту» підсилений досвідом не тільки гравців першої команди, а й тренером «основи» Назаром Бугайчуком відразу захопив ініціативу в зустрічі. «Крошівцям» залишалося терпіти і чекати, чекати моменту, щоби «вжалити» опонента. Як мінімум один такий момент трапився, коли передача Олега Бурця пройшла на дальню штангу, але Андрій Наконечний пас не замкнув. Взагалі остання двохвилинка була за «фабрикантами» - Юрію Близнюку довелося продемонструвати майстерність у грі на виході, а ще одну шикарну передачу від того ж таки Олега Бурця цього разу не замкнув Вікентій Голіщєв. Після перепочинку команди виходили на гру з тими ж таки «бубликами» на табло. Слід сказати, що «крошівці» грали без свого зіркового воротаря Сергія Ціхоцького, але Віталій Євпак «тащив» без зауважень – в багатьох епізодах його самовіддана гра рятувала команду! В другому таймі, до речі, у Віталія явно побільшало роботи, адже «князі» темп не збавляли, а «крошівці» явно «підсіли» фізично. Тим не менше і «фіолетові» досить небезпечно «огризалися», проте рахунок вперто не хотів відкриватися. Лише за дві хвилини до кінця, розіграний кутовий дозволив князівській дружині змінити нулі на табло – відзначився Володимир Баденчук. Гра з п’ятим не допомогла – навпаки Олександр Шитов вразив порожні ворота і закрив питання про фіналіста вищої ліги турніру.

ЮрІнновація –  ФК АВ Метал Груп - 0:2

Матч за третє місце активно розпочали обидва колективи Першої  ліги, можливо з дещо більшою активністю рівненчан. В свою чергу «юристи» зуміли більше вдарити по воротах суперника протягом п’яти хвилин ігрового часу. Підбір однакових за класом команд давався взнаки, а тому голу довелося попочекати. Розіграш кутового приніс успіх рівненчанам: влучний удар після розіграшу «на третього» виконав Олег Котович. Зрештою до перерви усі намагання «юристів» змінити перебіг подій розбивалися в кам’яні мури захисту «металістів». Після перепочинку рівнянам вистачило п’ятнадцять секунд на те, щоб заробити кутовий і знову зробити стандарт результативним – Володимир Коровай розписався у воротах «Юрінновації». Гра з п’ятим у «юристів» в цілому виходила непогано – можливо, варто було тільки трохи швидше рухати м’яча, але дійсно потужних небезпечних ударів було замало для того, щоб відіграти аж два голи. Як позитив можна відзначити той факт, що команді не потрібно було переодягати польового гравця – штатний воротар чудово вправлявся на майданчику. В свою чергу «металісти» бачили як час невпинно спливає, а відтак наближає їх до нагород в Першій лізі турніру. Забити «юристам» бодай гол престижу так і не вдалося, а тому бронзові нагороди заслужено отримали наші гості з Рівного.

FC Respect –  ХФК Фіміам - 4:3

Більш активні дії «поважних» за усіма законами жанру мали конвертуватися у забитий гол. Так і сталося: гарно розіграний кутовий ударом низом результативно завершив Богдан Лопоха. «Респект» практично постійно контролював м’яч, гравці весь час перебували у ротації, проте була небезпека того, що як і під час сезонного чемпіонату «поважні» попри чудову змістовну гру можуть пропустити, занервувати і втратити перевагу. Саме тому для «картатих» було надважливо забити ще один, а краще два голи, щоби спокійно довести матч до перемоги. До перерви справитися з цим завданням «Респекту» не вдалося, а мінімальна перевага лише добавляла інтриги другому тайму. Довгі паси християнського клубу на гравця, що забігає таки принесли результат у другому таймі: Іван Вдовенко «зачепився» за м’яч і був точним. Далі гарно розіграний карний удар реалізував Олександр Терещук, а у відповідь точним ударом відзначився його тезка Миронюк. Рахунок 2:2 обіцяв серію пенальті, яка за законами статистики таки мала відбутися, проте команди ризикували, йшли вперед і не збиралися «сушити» гру. За дві хвилини до фінальної сирени поважні вийшли вперед (відзначився дублем Богдан Лопоха), але вже після розіграшу м’яча Юрій Мартинюк відразу відновив рівновагу. Критичний перебір фолів у «Фіміаму» призвів до пробиття «даблів», проте ні Андрій Шевчук, ні Олександр Миронюк успіху не добилися. Однак останній по суті став героєм матчу, коли за секунду до сирени забив переможний гол, відкинувши варіант післяматчевої шестиметрової лотереї.

Kroshu Lutsk –  МФК Дім Фасадів - 0:2

Обидві команди вищої ліги воліли завершити турнірний шлях з нагородою, але якщо у фіналі йдеться лише про номінал медалей, то в матчі за третє місце взагалі про нагороду як факт. Вочевидь у «фасадівців» бажання було сильнішим, адже їм вистачило двох хвилин на те, щоби відкрити рахунок. Іван Бандура вивів своїх одноклубників вперед. Після цього Ігор Кравчук і Ко дещо знизили темп, можливо сподіваючись на те, що «крошівці» більше розкриватимуться. Така тактика була не найкращою, адже в декількох епізодах справа ледве не закінчилася взяттям воріт. Зрештою за хвилину до перерви «фабриканти» отримали чудову нагоду у вигляді карного удару мало не з шестиметрової позначки, але постріл Костянтина Вознюка зав’яз у «стінці». В другому таймі рішучість «Крошу» бодай зрівняти рахунок була незаперечною, і лише дивом не було реалізовано декілька моментів. Щоби збити цей напір «фасадівці» взяли тайм-аут, проте це не дуже допомогло, а вже за дві хвилини до сирени хвилинну паузу взяли «крошівці» розпочали гру з п’ятим. Пристрасті поступово закипали, адже ударів не бракувало, причому і по порожніх воротах також. Саме удар голкіпера Михайло Бадзюка у незахищений ствір став вирішальним в цьому матчі: «розмочити» рахунок «Крошу» так і не змогли, а тому «бронза» першої ліги дісталася «Дому фасадів».

Любарт Junuor –  Галицька Здоба - 2:6

«Галичани» розуміючи, що у фіналі справу доведеться мати з підготовленою командою, почали без розкачки: високий темп, швидкі передачі в один-два дотики, удари по воротах свідчили про налаштованість львів’ян заволодіти головним трофеєм. В свою чергу мури «замка Любарта» хоч і двигтіли, але трималися.   Попри тотальну перевагу гравців «Галицької здоби», першими забили «князі» - швидку контратаку завершив Владислав Камець. Довго радіти не довелося – в карному майданчику розвернувся і пробив Павло Стегницький. Наприкінці тайму суперечка між гравцями перейшла у штовханину, а тому з червоними картками залишили майданчик Володимир Баденчук та Андрій Коваль. Гру в три на три польових виграли «галичани» - черговий гол на свій рахунок записав Богдан Стефанків.  У другому таймі гравці «Галицької здоби» продовжили конвертувати свою перевагу у голи: дубль Стефанківа збільшив відрив, а далі лише відчайдушна гра на останньому рубежі Василя Семенюка рятувала «князів» від неминучого взяття воріт. Тайм-аут «на збиття темпу» від Олександра Лисенка не надто допоміг підопічним – хіба що хвилина на те, щоб перевести подих. Тиск не зменшувався і Роман Третяк під час виходу віч-на-віч елегантно переграв воротаря, чим остаточно вбив інтригу фіналу. Львів’яни «зробивши гру», вирішили скористатися моментом і вдосконалити гру з п’ятим. Чотири хвилини володіння м’ячем прискорювали спливання часу, гарантували відсутність атак суперника, а гол Святослава Паньківа  дав можливість і «Любарту» погратися в «зайвого». Команди до фінальної сирени не випускали штатних голкіперів, але краще виходило все ж таки у «галичан» - Володимир Бобилєв холоднокровно розстріляв порожні ворота, проте і «князі» відзначилися голом Валентина Федорука. Отже і в грі 5 проти 5 польових, і в грі за «штатним» розкладом, сильнішими були гості зі Львівщини, а тому вони по праву отримали головний трофей дружнього футзального фестивалю.

Кращий Бомбарир Friend's Futsal Fest 2021Богдан Стефанків «Галицька здоба» (11 голів)

Кращий Голкіпер Friend's Futsal Fest 2021Михайло Бадзюк МФК «Дім фасадів»

Кращий Гравець Friend's Futsal Fest 2021Василь Семенюк «Любарт Junior»

Результати: 

Регулярка - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1226;

Плей-офф - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1227